MEDYA KÖŞESİ

'İDO çantasında şarap olan yolcuyu taşımadı'

Çantasında 4 şişe şarap bulunan kadının deniz otobüsüne alınmadığı iddiası üzerine İDO soruşturma başlattı.

'İDO çantasında şarap olan yolcuyu taşımadı'
GAZETECİLER.COM - Son günlerde fiyat düzenlemesi nedeniyle sert eleştirlere maruz kalan ve geri adım atan İDO bu iddia ile çok zor durumda kalacak gibi görünüyor.

İDO İDDİALARI KABUL ETTİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Vedat Milor'un yazısında değindiği olayın haber olması üzerine İDO iddiaları kabul eden bir açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Adalar'a gitmek üzere İDO Kabataş Deniz Otobüsü İskelesi'ne gelen bir yolcumuzun, yanında bulunan dört şişe şarapla gemiye binmesine bir güvenlik görevlisince izin verilmediğine ilişkin haberler kamuoyuna yansımıştır.

İDO'nun alkollü içkilerin kapalı şişelerinde taşınmasıyla ilgili kısıtlayıcı bir düzenlemesi bulunmamaktadır.

MAĞDUR OLAN YOLCUMUZDAN ÖZÜR DİLERİZ

Söz konusu haberle ilgili araştırma başlatılmış olup, güvenlik görevlisinin tutumu güvenlik amirliğimiz tarafından incelenmektedir. Yaşanan bu olay nedeniyle mağdur olan yolcumuzdan özür dileriz.
İddialara göre Kabataş'tan Burgazada'ya gitmek isteyen ve çantasında 4 şişe şarap olan bir kadın, İDO görevlilerince engellendiği öne sürüldü.

İddiayı ortaya atan, Milliyet Gazetesi yazarı ve ünlü gurme Vedat Milor.

ÇANTASINDA ŞARAP VAR DİYE

Milor, hafta sonu yayınlanan köşe yazısında, "Ceren Sungu, Kabataş'tan deniz otobüsüne binip adaya benim evime geliyor. Yanında dört şarap taşıyor. İDO'dan içeri almıyorlar şarap var diye. Üstelik de oradaki görevli kızcağıza bağırıp onu azarlıyor.

İSTEYEN ALIŞVERİŞ YAPIP EVİNE İÇECEK GÖTÜREMEZ Mİ

Suudi Arabistan ya da İran'da mıyız kardeşim? Yasak mı evine şarap götürmek? İsteyen İstanbul'da alışveriş yapıp dönüşte evine yiyecek-içecek götüremez mi?. Büyükşehir, İDO'yu yeni sahiplerinden daha iyi yönetiyordu" yazdı.

Milor'un yazısının tamamına ulaşabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR