MEDYA KÖŞESİ

'İddianameyi siz yazın Taraf'ı savcı çıkartsın'

Acaba Başbakan Taraf'a yazdığı maillerde "sizin gazeteyi son zamanlarda gözüm hiç tutmuyor onun için savcı da sizin gazeteyi çıkaracak” mı diyor

'İddianameyi siz yazın Taraf'ı savcı çıkartsın'
GAZETECİLER.COM - Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu, dün bürosunda ele geçen bazı sahte mailler yüzünden gözaltına alındı.

"Başbakan’ın, Taraf Gazetesi’ne OdaTv iddianamesini” yazması için talimat gönderdiğini iddia ederek yayınlamayı düşündükleri sahte mailleri hazırladıkları" iddiası bugün Taraf'ın hem sür manşetinde hem de Ahmet Altan'ın köşesinde yer aldı.


Ahmet Altan, konuya çok farklı bir boyuttan yaklaşıyor. Sahte mailleri henüz görüp okuyamadığını yazdı ve "Acaba, Başbakan Erdoğan’ın Taraf’ın bir yöneticisine hangi üslupla talimat verebileceğini düşündüler" diye sordu:

İDDİANAMEYİ TARAF YAZSIN, TARAF'I SAVCILAR ÇIKARSIN

"Erdoğan, “derhal bir iddianame yazın” mı diyor, yoksa “iddianameyi sizin yazmanızı uygun gördüm, sizin gazeteyi son zamanlarda gözüm hiç tutmuyor onun için savcı da sizin gazeteyi çıkaracak” mı diyor, yoksa “sizin hukuk bilginiz daha derindir, iddianameyi siz yazın” mı diyor, yoksa “aslında ben yazardım ama ben şu sıralar çok doluyum, onun için iddianameyi siz yazıverin” mi diyor.

OBAMA İLE KONUŞUYORDUK RİCA ETTİ...

Tabii, “geçen akşam Obama’yla terlikleri giydik konuşuyorduk, iddianameyi Taraf yazsın diye rica etti, adamı kırmayalım” da demiş olabilir.

Maillerin sonu nasıldı acaba?

BAKİ SELAMLAR GÖZLERİNİZDEN ÖPERİM

“Saygılarımla, Başbakan Tayyip Erdoğan” mı, “gözlerinizden öperim” mi, “baki selam” mı, yoksa “Dolmabahçe’nin bahçesindeki mangal partisi pek hoş oldu, en kısa zamanda yeniden yapalım ama bu sefer Beşir’i çağırmayacağım, ona çok kırıldım” gibi daha yakın ve sıcak bir ifade mi?

Bunları hazırlayanların kafalarında nasıl bir başbakan, nasıl bir Taraf Gazetesi, nasıl bir ilişki tahayyülü olduğunu mailler açıklandığında görebileceğiz artık."

ÇOK OKUNANLAR