MEDYA KÖŞESİ

İbrahim Karagül: 'Yargılanacaksın diyenler, öldürüleceksin diyormuş!'

"Bu ülkenin siyasetine yön veren, devlet iktidarını temsil eden herkes tehdit altındaydı. Hepimiz tehdit altındaydık. Ülkemiz, insanlarımız tehdit altındaydı…"

İbrahim Karagül: 'Yargılanacaksın diyenler, öldürüleceksin diyormuş!'
"Aylardır, sayısız hakaret, küfür ve tehdit mesajları alıyoruz. Bu, 17 Aralık darbe girişiminin karşısında duran herkes için muhtemelen böyledir. Seviyesizliğin, çirkefliğin, edepsizliğin bu tür örneklerini kanıksadık, önemsemiyoruz. "

Yeni Şafak genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül köşesinde böyle başlıyor yazısına sonra da çarpıcı bir iddia ortaya attı: 'Yargılanacaksın diyenler, öldürüleceksin diyormuş!'

Karagül şöyle devam etti yazısına:

“Yargılanacaksın, az kaldı” ya da “müebbetle yargılanacaksın” şeklinde cümleler, münferit hezeyan örnekleri değil, paralel örgütün belli kişi ve çevrelere yönelik yaygın yıldırma ve korkutma kampanyalarının bir parçasıydı.

KENDİNİ ÖLDÜRMEYE AYARLAMIŞ

Çünkü ısrarla, aynı cümleler defalarca gönderiliyordu ve bu cümleler ezberletilmişti: “Yargılanacaksın, müebbetle yargılanacaksın…”

Bu sözleri de o münferit hezeyan örneklerinden biri sayıp hiçbir zaman ciddiye almadım. Bugün, aşağıda yazacaklarımdan sonra da ciddiye almayacağım.
Dün Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar'ın, paralel örgütün ve darbe girişiminin önde gelen isimlerinden olduğu için meslekten kovulan Celal Kara ile yaptığı söyleşideki o ifadeleri görünce, açıklama ve söz konusu mesajlarda aynı dilin kullanılıyor oluşu, dikkatimi çekti.

Ortada ciddi bir durum var. Celal Kara gibi, o mesajları gönderenler de, gönderilmesini organize eden de ciddi biçimde “müebbed” ifadesini kullanırken adam öldürmeyi kastediyormuş. Bu adamların zihninin gerçekten bir intihar saldırganı gibi kodlandığını bir kez daha fark ettim.

Bize gelen sözlerle, Kara'nın sözleri aynı merkezlerde kurgulanmış, 17 Aralık darbesini planlayanlar da, o sözleri kampanyaya dönüştürenler de aynı merkezlermiş.

BAŞARSALAR BAŞBAKAN'I ASACAKLARMIŞ

Kara; “Menderes, anayasayı ihlalden mahkûm olmuştu. Bunların yaptığı onun yaptıklarını fersah fersah aştı. Bizimle ilgili kararı veren hâkimler de, bu karar için baskı yapan iktidarla birlikte anayasayı ilga suçundan yargılanacak" diyor.

Hala, utanmadan herkesi tehdit ediyor. Sadece darbenin hedefindeki isimleri değil, bugün o darbeyi soruşturan savcıları da, darbecileri yargılayan hakimleri de tehdit ediyor.

Cümleleri şu anlama geliyor: Bunların suçu Menderes'ten ağır. Menderes asıldı. Asılmadan öte ceza yoktur. Öyleyse bunlar da asılacak! Daha ötesi ne düşündüler bilmiyorum.

Buradaki, “Müebbedle yargılanacaksınız” sözleri “öldürüleceksiniz” anlamında kullanılıyormuş.

Kara, bu sözleriyle darbe girişiminin tam merkezinde olduğunu kendi sözleriyle te'yid etti. Darbenin ötesinde, bu ülkenin Başbakanı'nı asmaya kadar varan planların içinde olduğunu ortaya koydu.

Karar ve benzerleri, vatana, millete, devlete karşı ihanetten, öldürme, yok etme girişimlerinden ciddi biçimde sorumlu tutulmalı, bu suçlamalarla yargılanmalı. Darbeye teşebbüs ve cinayetten sorgulanmalı.


ÇOK OKUNANLAR