MEDYA KÖŞESİ

Hüseyin Gülerce'den Cenk Açık'a yanıt

Gülerce, Gazeteciler.com yazarı Cenk Açık'ın yazısına atıfta bulunarak canlı yayında o soruya cevap verdi: Gülerce savcılara bu inancı nereden alıyor?

Hüseyin Gülerce'den Cenk Açık'a yanıt
GAZETECİLER.COM
Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Gazeteciler.com yazarı Cenk Açık'ın yazısına canlı yayında cevap verdi. Ergenekon davası kapsamında gazetecilerin tutuklanmasına gelen tepkileri eleştiren Gülerce sürecin yargıya intikal ettiğini, savcılar ve hakimlere güvenmek gerektiğini yazmıştı.

Gazeteciler.com yazarı Cenk Açık, Gülerce'nin savcılara neden bu denli güvendiği sorgulamış ve Hüseyin Gülerce bu inancı nereden alıyor? başlıklı yazısında Gülerce'nin yazılarına dikkat çekmişti. Zaman yazarı Hüseyin Gülerce ise Mehtap TV ekranlarında Cenk Açık'ın yazısına atıfta bulunarak yargıya neden güvendiğini anlattı. Açık'ın sorularını yanıtlayan Gülerce yer yer sert ifadeler de kullandı.

"İnternet medyasında genç bir arkadaş var. Benim için manşet atmış, üç gündür de duruyor. 'Hüseyin Gülerce savcılara neden bu kadar güveniyor' diye soruyor. Güya savcılar tırnak içinde Cemaat'in adamı oluyor ya, işte biz de bilinen bir insanız bu hareketin içinde. Yani ben savcılardan garanti biliyorum bu işi...

O genç arkadaş da bizim kaçın kurası olduğumuzu bilmiyor yani. İnsan üzülüyor tabii. Kendilerinin lafı, hep yargıya güvenin demiyor muydunuz? Neden savcı diyorsun? Savcılar olayı ciddiye alıyor ama sonra bunlar hakimlerin önüne de gidecek. 'Hüseyin Gülerce savcılardan ve hakimlerden neden bu kadar emin' diye sorması gerekiyor. Onu neden ayırıyorsun? Bu numara yutulur mu?"


ÇOK OKUNANLAR