MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet'ten şoke eden sürpriz ayrılık

Hürriyet Gazetesi'nde 28 yıldır çalışan gazetenin en bildik köşe yazarı "ustalık bana göre değil" deyip istifa etti.

Hürriyet'ten şoke eden sürpriz ayrılık
GAZETECİLER.COM - Hürriyet Gazetesi Dış Haberlerde 28 yıldır çalışan ve aynı zamanda köşe yazarlığı yapan Ferai Tınç "ustalık bana göre değil" deyip gazetesi ile yollarını ayırdı.

Sürpriz ayrılığın perde arasında ne var tam olarak belli değil.
Bugünkü veda yazısında ayrılığın "başka bir gazeteye geçmek için" olmadığının altını çiziyor... Ama Hürriyet ile neden yollarını ayırdığını ya da ayırmak zorunda kaldığını belirtmiyor.

Bir yandan "karar tamamen bana ait" derken öte yandan "hevesim kaçtı", "ustalık bana göre değil" diyerek başka imalarda bulunuyor.

İşte günün en ilginç veda yazısından bölümler:

Bana müsaade

NOKTAYI koyuyorum.  Yazılarıma son veriyor ve mesleğe başladığım Hürriyet Gazetesi ile 28 yıllık beraberliği noktalıyorum.
Karar tamamen bana ait.
Evet 28 yıllık beraberliği noktalıyorum.
Karar ani olmadı ve başka herhangi bir yere de gitmiyorum.
Hevesim kaçtı. Bir yıldan beri üzerinde düşündüğüm, hazırlık yaptığım ve olgunlaştırdığım bir karar.

BU ORTAMDA OLAĞAN SONUÇ

YAPTIKLARI haberler yüzünden ya da düşüncelerini yazdıkları için cezaevinde tutuklu bulunan sosyalist, Kürt, Milliyetçi, İslamcı basından gazetecilerin sayılarının azalacak yerde gittikçe arttığı bir ortamda, basın özgürlüğüne yönelik müdahalelerin birçok gazeteci tarafından bile "olağan" karşılandığı bir iklimde, tek işleri gazetecilik olanların heveslerinin kaçması olağan bir sonuç değil midir?

USTALIK BANA GÖRE DEĞİL

Tabii ki basın özgürlüğü için çalışmaya devam edeceğim. Eşitlikler temelinde özgürlük ve demokrasi yolundaki yolculuğum sürecek Ama bana müsaade sevgili okuyucularım, arkadaşlarım. Ustalık bana göre değil. Her şeyin tekrarlandığını sanarak yaşamak yerine, acemisi olduğum şeylerin heyecanını yaşayacağım bir çıraklık dönemine yelken açıyorum, izninizle, ayrılıyorum.


Yazının tamamı için