MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet'ten MFÖ'lü yaş günü partisi

Satılacak mı satılmayacak mı polemiklerine konu olan hürriyet 63. yaşına girdi. Amiral gemisinin yeni yılı Aydın Doğan'ın da katıldığı partiyle kutlandı...

Hürriyet'ten MFÖ'lü yaş günü partisi
GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesinin 63. yılının kutlama töreni en ilginç anlarıyla Kanal D Ana Haber'de yayınlandı. Aydın Doğan ve Hanzade Doğan'ın konuşma yaptığı kutlamaya gazete çalışanları da katıldı.

Ünlü müzik grubu MFÖ'nün konser verdiği yaşgünü Hürriyet Medya Towers Eski Baskı Holü’ndeki etkinlikle kutladı. Hürriyet'in üst düzey yönetiminin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışındaki merkezlerinde çeşitli kademelerinde çalışan personelin de katıldığı gecenin sunuculuğunu, Hürriyet İnsan Kaynakları Genel Direktörü Sancak Basa yaptı. Törende, "2010-2011 Yılının En İyileri" ödülleri de sahiplerini buldu.



Gazete yönetimi ve çalışanların katıldığı törende konuşan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, "Politikacıların en imrendiğim yanları önlerine ani mikrofon tutulunca mutlaka bir şey söylemeleri. Yarın da bir tören olacak. Yarın da 33 yıl bayrağını taşıdığımız bir gazeteyi başka arkadaşlarımıza devredeceğiz. Zannediyorum ki, yarın daha duygusal olacağım. Ama biraz önce baktım da, Hürriyet'i alışımdan bu yana da 17 yıl geçmiş. Bu yıllar nasıl geçti farkında olamadım. Bütün gazeteler güzel müesseselerdir. Her mesleğin kötüsü vardır ama bana göre, gazeteciler en az kötüsü olanlardır. Benim samimiyet kurduğum insanların çoğu gazetecilerdir.

Yalnız bazı gazetecilerden sıkıntım var. Rahmetli Metin Toker "Bizden olmayan bizimkiler" derdi onlara. Bana göre bu mesleğin en kötüleri onlar" diye konuştu.

[photos]

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLMADAN İLERİ DEMOKRASİDEN BAHSETMEK OKSİMORONLUK OLUR"

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye'de çok güzel şeyler olduğunu ancak mesleki açıdan üzücü olaylarında yaşandığını hatırlatarak, "Ekonomik olarak Türkiye'nin gelişmesi hepimizi gururlandırıyor. Dünya'daki pek çok ülkeye parmak ısırtacak ilerlemeler gösteriyoruz. Ancak, özellikle mesleğimiz açısından üzücü olan gelişmeler de var. Basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye, dünya sıralamasında 138'inci sıraya geriledi. Türkiye açısından üzüntü verici. Çünkü, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü olmadan ileri demokrasiden bahsetmek oksimoronluk olur. Bir diğer ileri gitmeyen alan da, cinsiyet eşitliği. Maalesef kadın çalışma oranında Türkiye hala gelişmekte olan ülkelerin bile altında bir sırada. Bizim yüzde 38 kadın çalışanımız var. Son 10 yılda 10 puan arttırmış kadın çalışan oranını Hürriyet. Önümüzdeki 4 yılda yüzde 50 hedefini tutturmayı umuyoruz" şeklinde konuştu.

"SİZDEN TEK BİR ŞEY RİCA EDİYORUM: NE OLUR YANINIZDAKİNE YARDIM EDİN"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, "Ben geçen senekye baktığımda 4 tane başlık görüyorum. Siyaset-medya ilişkileri, devlet-medya ilişkileri, medya içindeki ilişkiler ve sivil toplum-medya ilişkileri biraz daha normalleşti. Bunda da, çalıştığımız grubun büyük katkısı oldu, diye düşünüyorum. Ama yine aynı 1 sene bana şunu öğretti: Uğraştığın krizler ne kadar büyük olursa olsun, yukarı değil, aşağı bakmakta yarar var. Çünkü en alttakiler o krizlerde daha çok eziliyor. Sizden tek bir şey rica ediyorum: Ne olur yanınızdakine yardım edin. O zaman fark yaratıyorsunuz ve kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. O zaman hepimizin dayanışması da, dayanması da daha kolay oluyor" ifadelerini kullandı.


ÇOK OKUNANLAR