MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet'ten Davutoğlu'nun o tepkisine teessüf yazısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hürriyet'de çıkan Mursi haberine tepkisi üzerine, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin cevap verdi.

Hürriyet'ten Davutoğlu'nun o tepkisine teessüf yazısı
Hürriyet Gazetesi'nin Mursi'nin idam haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak, "Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam" yazması AK Parti tarafından eleştirilmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da büyük tepki gösterdiği bu haber üzerine Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'den cevap geldi.

Hürriyet'in Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mursi ile ilgili "Dünya şokta: Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam" başlığıyla verdiği habere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gösterdiği tepkiye de yanıt veren Ergin; "Niyet okuması yaparak grubumuza yönelttiği ima yollu suçlama nedeniyle Başbakan Davutoğlu'na teessüf etmek dışında söyleyecek bir söz bulamıyorum" dedi. 

BAŞBAKAN'A TEESSÜF

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, dün Bursa mitinginde Doğan Grubu'na son derece haksız bir suçlama yöneltti. Suçlamasının gerekçesi, gazetemizin internet sitesinin Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını "Dünya şokta: Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanına idam" başlığıyla vermiş olmasıydı.

Davutoğlu, "Bugün Doğan medyası, kartel medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, manşeti ne biliyor musunuz" diyerek bu manşeti aynen tekrarladı ve ekledi:

"Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri Türkiye'de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilmeyecek."

Şu tesadüfe bakın ki, kısa bir süre sonra İstanbul'da bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyu anlatırken "Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı verilmiştir" diye söze girdi. Görüleceği gibi, Erdoğan da Mısır'daki idam kararını Mursi'nin aldığı yüzde 52'lik oy yüzdesini vurgulayarak duyurma ihtiyacını hissetmişti. Niyet okuması yaparak grubumuza yönelttiği ima yollu suçlama nedeniyle Başbakan Davutoğlu'na teessüf etmek dışında söyleyecek bir söz bulamıyorum. Görüleceği gibi, bugünlerde mesaimizin önemli bir bölümü suçlamalara yanıt yazmakla geçiyor. 

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN 
ÇOK OKUNANLAR