MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet'in o manşeti Salih Tuna'yı çıldırttı!

Hürriyet'in Erbakan ailesinin miras kavgasını manşetten duyurması hem Salih Tuna'yı hem Ahmet Kekeç'i kızdırdı...

Hürriyet'in o manşeti Salih Tuna'yı çıldırttı!
GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesinin Erbakan ailesinin miras kavgasını manşetten duyurması Salih Tuna'yı çıldırttı. Ülke TV ekranında konuşan Tuna gazeteyi topa tutarken sözkonusu manşetin 28 Şubat temalı bir hesapla atıldığını savundu.

BU MANŞET ÇOK SİNSİ! 28 ŞUBAT'LA HESAPLAŞMAYI İTİBARSIZLAŞTIRMAYI AMAÇLIYOR!

28 Şubat tartışmalarının yoğunluğuna dikkat çeken Salih Tuna, Hürriyet'in 'Miras bombası' manşetinin bu tartışmaları manüple etme amacı taşıdığını söyledi.

"Biz 28 Şubat deyince vesayet rejiminin demokratik sürece müdahalesini konuşuyoruz. Kim var o zaman Erbakan var. Kime zulmedildi Erbakan'a... Bu manşette şu söylenmek isteniyor: bunlar gidip haltan ordan buradan cihat parası diye para almışlar bunu da kendi aralarında paylaşamıyorlar. 28 Şubat bunlara yapıldı...' bunu anlatmak istiyorlar aslında... Yani 28 Şubat'la hesaplaşmayı itibarsızlaştırmak istiyorlar. 'Neyin davasını güdüyorsunuz işte bunlar üç kuruş miras için birbirine düşen insanlar' demenin bir ifadesidir... Tehlike şu ki bu zihniyet devam ediyor. 28 Şubat zihniyeti bu kafalarda sürüyor ve bu kafa fırsat kolluyor. Bu sinsice atılmış bir manşettir. Çok sinsice bir manşettir..."

NİYE SATTIN HÜRRİYET'İNİ EROL SİMAVİ?

Ahmet Kekeç ise "Erbakan ailesinin miras tartışması yapması haberdir" derken Hürriyet'in bunu manşete çekmesinin de normal değerlendirilebileceğini söyledi. Ancak "Hürriyet miras işlerine bu kadar meraklıysa çok daha ilginç örnekler var onlara da eğilsinler" diyen Kekeç, Hürriyet'in eski sahibi Erol Simavi'yi gündeme getirdi. Simavi, babasından kalan gazeteyi sürpriz bir kararla Aydın Doğan'a satmıştı.

Simavi'nin Hürriyet'i Aydın Doğan'a neden ve nasıl sattığını sorgulayan Kekeç, "İnsan Hürriyetini satar mı? demişti. Peki kimler mecbur etti seni Hürriyet'ini satmaya" diye sordu. Erol Simavi, Hürriyet'i Asil Nadir'e satacağı söylentilerinin ardından Hürriyet'te bir yazı kaleme almış, dedikoduları yalanlamış ve yazısını "İnsan Hürriyetini satar mı? Satmaz!" diye bitirmişti. Ancak Simavi sonrasında baba mirası olan Hürriyet'i Aydın Doğan'a satmıştı. Bu süreci sorgulayan Ahmet Kekeç, Hürriyet'in satışına hangi aktörlerin yol açtığını sordu?




ÇOK OKUNANLAR