MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet'in dövdüğü Paşa'yı Star sevdi

Medyada işler tersine döndü... Hürriyet TSK'yı dövüyor, Star genel yayın yönetmeni aracılığı ile teşekkür ediyor...

Hürriyet'in dövdüğü Paşa'yı Star sevdi

GAZETECİLER.COM - Anlayan varsa beri gelsin...
Dün Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen illegal kaydı Hürriyet manşetten çaktı, Star küçültüp verdi. Bugün ise Star, Genel Yayın Yönetmeni Karaalioğlu aracılığıyla askere selam çaktı: "Teşekkürler Koşaner"...


Medyamızdaki tablo gerçekten kafa karıştırıyor.
Sanki roller değişmiş gibi...
Dikkatinizi çekmiştir:
Star Gazetesi dün illegal ses kaydını manşetine almak yerine küçülterek vermişti. Hürriyet Gazetesi ise "illegal kayıtlara" karşı tutumunu unutmuş gibi amiral gemisinin dümenini paşanın üstüne kırmıştı.

STAR SELAM ÇAKTI

Star Gazetesi bugün manşeti ile konuyu yeniden gündeme taşıdı. Dün küçük gördükleri işi büyütmüşler. Yani bir nevi ıskaladıkları "askere çakma" işini telafi etmişler gibi görünüyor.

Ancak etkili kalemlerinin köşelerine gözatınca ortaya farklı bir tablo çıkıyor. Çünkü o köşelerde övgü ve taktir hatta Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun kaleminden çıkmış bir de teşekkür var.
Star'ın bu "manevrası" gerçekten şaşırtıcı...

Önce Mustafa Karaalioğlu'nun köşesinden aktaralım:

TEŞEKKÜRLER KOŞANER

"Bir sorunu çözemezseniz bile bazen onun varlığını tespit etmek, durumun vehametini kavramak ve bunu paylaşmak da bir maharettir. Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in bu konudaki mahareti takdire şayandır. Paşa, herkesin biraz hissettiği, bildiği, kaygılandığı ne kadar vak’a varsa hepsini birden itiraf ederek bir dönemin bitişini ilan etmiştir.
(...)

Koşaner’e teşekkür borçluyuz. Dışarıdan söyleneni, şüphe edileni bahane aramadan, mazerete sığınmadan ilan etmiştir. Sözleri milat olacaktır... Bundan sonra, yazılarda, konuşmalarda binlerce kez o cümlelere referans verilecektir.
(Yazının tamamı için
SEVİNDİM...

Fehmi Koru'nun Işık Koşaner'in itiraflarına dair yorumu da bu... Bakın ne diyor Paşa için:

"Genelkurmay Başkanlığı’ndan emekli Org. Işık Koşaner’in bir iç değerlendirme toplantısında yaptığı iddia edilen konuşma şaşkınlığa sebep oldu. Söyledikleri yanlış olduğu için değil, TSK mensuplarından işitmeye alışık olmadığımız türden bir özeleştiri olduğu için bu şaşkınlık...

O şaşkınlığı yaşayanlardan biriyim. İlk gün gözlerime inanamadım ve yalanlanmasını bekledim. Metnin manşetlere çekildiği dün de ilgilisinden ses çıkmayınca, şaşkınlığımın yerini sevinç aldı.

(...) Kendisine karşı acımasız davrananlardan korkmam ben; onlar için artık endişelenmem gerekmeyeceği için, üstelik sevinirim.

Sizler de sevinin.


Yazının tamamı için