MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet yazarlarında Ahmet Altan coşkusu!

Ahmet Altan'ın mahmkemeye sunduğu Kof Kabadayı savunması Hürriyet yazarlarından da büyük övgü topladı...

Hürriyet yazarlarında Ahmet Altan coşkusu!
GAZETECİLER.COM
Taraf gazetesinin baş yazarı Ahmet Altan'ın Başbakan Erdoğan'ın açtığı hakaret davasında mahkemeye savunduğu savunmayla gündemde. Altan, savunmasıyla Hürriyet yazarlarından büyük övgü aldı.

Taraf yazarı, 'Kof kabadayı' yazısı nedeniyle Başbakan'la davalık olmuştu. Önceki gün mahkmeye savunmasını sunan Altan “Beni mahkum ederseniz, Başbakan daha çok heykel yıktırır" yargıçlara diye seslenmişti. İşte o savunma Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan, Yalçın Doğan ve Fatih Çekirge'nin de dikkatini çekmiş. Hürriyet yazarları Ahmet Altan'a ve savunmasını şapka çıkartmışlar.

AHMET HAKAN

Delikanlı yazı

“UCUBE heykel” meselesinde Başbakan’ı eleştirdiği için Başbakan tarafından mahkemeye verilen Ahmet Altan’ın mahkemede yaptığı savunmanın tam metni, dünkü Taraf gazetesinde yayınlandı.Okumadıysanız, lütfen okuyun.İddia ediyorum:Son yılların en delikanlı metnini okumuş olacaksınız. 

Yazının tamamını okumak için 

YALÇIN DOĞAN

Ahmet Altan’ın savunması

YAZISINI okuduğumda bazen kendi kendime, “ya Ahmet sen ne yazmışsın, fazla abartıyorsun” diyerek, ona uzaktan kızıyorum.Bazen tam tersi. Onun bir başka yazısını okuduğumda, yine kendi kendime “bir konu ancak bu kadar mı iyi yazılır” diye onu uzaktan alkışlıyorum. Siyasal düşüncelerine katılırız, katılmayız, ama Ahmet şimdi sırf yazdığı bir yazıdan dolayı yargılanıyor, Başbakan onu mahkemeye veriyor.Önceki gün ilk duruşmada Ahmet savunma yapıyor. Mükemmel savunmadan bir bölüm:“Bir zamanlar şiir okuduğu için sistemin efendileri tarafından hapsedilmiş bir kurbanın, kendisi iktidara geldiğinde yazarların hapsedilmesini isteyen birine dönüşmesi, o adamın geçtiği yollarda yaşadığı yenilgilerden değil, zaferlerden dolayı yolunu şaşırdığını gösterir.Bugün bu gerçek, bu davanın kendisinden de, benim hapsedilmemden de, daha büyük önem taşıyor. Çünkü, bu başbakan yeni bir zafer kazanmaya hazırlanıyor. Taşımakta zorlanacağı yeni bir zaferi daha olacak.Ben, bunun bedelini, başta kendisi olmak üzere bütün ülkenin ödemesinden çekindiğim için kendisini uyarmak istedim.”Şapka çıkartıyorum bu savunmaya. Ayrıca, yazılarından dolayı yazarların, gazetecilerin yargılanmadığı bir ülkede yaşamak istiyorum. Ve medyada bu yönde ortak bir duruş arıyorum.

Yazının tamamını okumak için  

FATİH ÇEKİRGE

Siz o hakim olsanız nasıl karar verirsiniz?


AHMET Altan’ı dün ilk kez kravatlı gördüm.
Mahkemeye savunmasını yapmaya gidiyordu. 
O savunmayı okudum. 
Savunmanın son cümlesi öylesine keskindi ki içimde müthiş bir soruya dönüştü.
Son cümle şuydu: 
“Beni mahkum ederseniz, Başbakan daha çok heykel yıktırır. Mahkum etmezseniz belki hata yaptığını fark eder.”
* * * 
Ahmet Altan’ın bu cümlesi bir roman kahramanının son repliği gibiydi.
İşte ben bu cümleyi okuyunca bitmiş romanın bir sayfa ötesine geçtim ve sordum: 
“Önündeki yemeği bir türlü bitiremedi, lokmalar büyüdü. Bir bardak su içti ve televizyonun karşısına geçti. Televizyondaki dizi de bir işe yaramıyordu. Nasıl bir karar verecek? Bu soru şakaklarında zonkluyordu.” 
Romanların da bittiği yer vardır. 

Yazının tamamını okumak için