MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet yazarının kalp krizi reklam oldu!

Hürriyet yazarı Sedat Ergin'in geçirdiği kalp krizi Türkcell tarafından ilginç bir reklama konu olmuştu. Ergin'in doktoru o reklamda yaşananların gerçekte nasıl olduğunu anlattı.

Hürriyet yazarının kalp krizi reklam oldu!
GAZETECİLER.COM - Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin'in geçirdiği kalp krizi Turkcell tarafından yapılan ilginç bir reklama konu olmuştu. 2004 yılında yaşanan olayda Hürriyet'in Ankara temsilcisi Sedat Ergin, kalp krizi geçirmekte olduğunu anlamadan, ağrılarından şikayet ederek doktoru Osman Müftüoğlu'nu aramıştı.

Osman Müftüoğlu, bugün Hürriyet'teki köşesinde o günlerde yaşananları anlattı:

"Televizyonda yayınlanan reklamlarda izlediğiniz ve bir gazeteci arkadaşım ve hastanım gazetemiz yazan Sedat Ergin'in başından geçen, yani gerçek hayattan alman "yaşanmış bir hikâye"dir.

Bu hikâyenin herkes tarafından bilinmesinde fayda olduğunu, çünkü ders çıkarılacak yanlan bulunduğu kanısındayım. Hikâyenin gerçeğinde de, Sedat Ergin (maalesef) ambulansla değil taksiyle hastaneye aktarılmış.

Süratli, donanımlı müdahale Bu muhtemelen o andaki paniğin veya ambulans beklemenin kaybettireceği zamanın büe değerli olabüeceğinin düşünülmesinin bir sonucu.

O günlerde Sedat Ergin Ankara'da görevli idi. Ben, İstanbul'daydım.

Bir gün eğer böyle bir tatsız sürprizle karşılaşırsanız -ya da bir yakınız bu sorunu yaşarsa- göğüs ağnsının acil tıbbi sorunlardan biri hatta birincisi olduğunu unutmayın. En kısa zamanda donanımlı, deneyimli bir sağlık merkezine ulaşmaya çahşın ve bu süreçte "güvenli nakü" için ambulanstan faydalanın."

Osman Müftüoğlu
'nun yazısının tamamnı okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR