MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet Okur Temsilcisinden okurlara çağrı: Gazetenize sahip çıkın

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, okurları gazeteye sahip çıkmaya çağırdı.

Hürriyet Okur Temsilcisinden okurlara çağrı: Gazetenize sahip çıkın

GAZETECİLER.COM - Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, okurları gazeteye sahip çıkmaya çağırdı.

Bildirici, Okur Temsilcisi köşesinde yayımlanan yazısında, George Orwell'in "Gazetecilik, başkasının yayımlamak istemediğini yayımlamaktır. Onun dışında her şey halkla ilişkilerdir" cümlesine atıfta bulunarak, "Yanlışa itiraz edilmesine sözüm yok. Ama aslında genellikle doğrunun yazılmasına itiraz ediliyor.Salt bireyler değil, neredeyse bütün güç odakları, kendi kurgularının topluma aktarılmasını istiyor. Sorun yalan yazılması değil, siyasi iktidarın istediği gibi gazetecilik yapılmaması."dedi.

Bildirici şunları yazdı:

O HABER YALAN DEĞİLDİ SADECE BAĞLAMI YANLIŞTI

"400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı" haberi yalan değildi; sadece bağlamı yanlış kurulmuştu.

Erdoğan bu cümleyi, "yeni anayasa yapılabileceği; 7 Haziran'dan bu yana kaos ve terör ortamının olmayacağı" çerçevesinde söylemişti. Haberi inceleyip, vardığım bu sonucu yazdım.

Fakat hâlâ o haberin tümüyle yalan olduğu yazılıp çiziliyor, söyleniyor.

Yanlışı düzeltmem onlara yetmiyor. Bu da gösteriyor ki, onları kızdıran haberin yanlışlığı değil, haberin ta kendisi. Daha açık bir deyişle, Türkiye'de medyanın "amiral gemisi" olarak nitelenen bu gazetenin bütün sayfalarının iktidarın hoşuna gidecek haberlerle bezenmemesi; iktidarın siyaset mühendisliği çabalarına katkı sunmaması."

HÜRRİYET'E VE HABER ALMA HÜRRİYETİNE SAHİP ÇIKIN

"Bu köşeyi izleyenler, okur temsilcisi olarak bu gazetenin yanlışlarını ne denli sık eleştirdiğimin yakın tanığıdır. Hürriyet'i, yine Hürriyet'in sayfalarında eleştirebilmem, bu gazetenin hatalarıyla yüzleşme cesaretinin somut göstergelerinden biri olsa gerek." diyen Bildirici "...Geldiği bu noktanın verdiği gönül rahatlığı olmasa, Hürriyet, "Her türlü teröre karşı #HürriyetBenim" kampanyası başlatamaz ve okurlarından gazetelerine destek vermelerini isteyemezdi. Şimdi sıra okurların Hürriyet'e ve haber alma hürriyetlerine sahip çıkmalarında..."diye yazdı.

ÇOK OKUNANLAR