MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet Gazetesi'nin en büyük paniği ne?

Serdar Turgut, Hürriyet'in en büyük paniğini yazmış bugün... Sizin de aklınızdan geçen 'vergi cezası' oldu değil mi? Ama değil...

Hürriyet Gazetesi'nin en büyük paniği ne?

GAZETECİLER.COM
Serdar Turgut, Hürriyet'in yazmış bugün...
Sizin de aklınızdan geçen 'vergi cezası' oldu değil mi?
Meğer vergi cezası falan değilmiş...
Hürriyet'in en büyük paniği 'Sedat Ergin'miş...
Neden mi?

Ergin, yakında Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazmaya başlayacak.
'E ne var bunda?' diyorsunuz sanırım.
Hemen söyleyelim...
Sedat Ergin'in makaleleri genellikle 'uzun' olur.
İşte Hürriyet'in de en büyük paniği, Ergin'in yazılarını nereye sığdıracakları olmuş.
Serdar Turgut bu paniği bakın nasıl kaleme almış?

"Sedat Ergin'in yazılarına başlaması için geri sayım başlamış durumda. Yayın yönetmeni ve yazı işleri kurbanlık koyun gibi kaçınılmaz o günün gelmesini ve Sedat'ın ilk yazısını göndermesini korkuyla bekliyor.
Gazetenin başına açılmaya çalışılan her türlü belayla mücadele edilebileceğini düşünen yöneticiler bu yaklaşan tehdit ile ilgili ise neler yapabileceklerini bilemiyorlar.

Bu konu benim aklıma dün arabayla gezerken geldi. İlk önce AKŞAM'ın önünden geçtim daha sonra da Milliyet'in. Bu bir anlamda düşürülmüş yayın yönetmenleri nostaljik turu gibi bir şeydi.

Tuhaf bir şey, AKŞAM'ın önünden geçerken kendimi hatırlamadım fakat Milliyet'in önünden geçerken Sedat'ı hatırladım. İşte bu yazı da öyle doğmaya başladı. İlk önce Sedat'ın yazmaya başlayacağı Hürriyet'te olan bitenleri kokladım. Sonra da Sedat gözlerden uzak sessiz sedasız neler yapıyor diye araştırdım.
Hürriyet'te Sedat Ergin yazısıyla ilgili olası felaket senaryoları yapılıyor ve olası gelişmelere karşı hazırlık planları oluşturuluyor. Ortaya atılan bazı fikirler şöyle...

Ağdalı cümleler kuran ve diyeceğini uzun anlatan arkadaşımızın (şöyle somutlayayım meseleyi. Bir Sedat Ergin yazısıyla karşılaştırıldığında, Hasan Cemal'in yazısı üçüncü sayfa yazısı gibi gözükebilir) yakında yollamaya başlayacağı yazılarla ilgili şöyle fikirler konuşuluyor Hürriyet medya towers'ta:

Gazetenin sayfalarını artıralım. Reklam kabul edilmeyecek sekiz sayfayı her gün Sedat Ergin'e ayıralım. Bu uzunluk, Sedat'ın geçtiğimiz yıllarda arada bir kendini tutamayarak yazdığı Milliyet yazılarının uzunluğu kadardır. Sedat bir köşe yazısını 'Savaş ve Barış' romanının uzunluğunda yazmayı başarabilen tek yazardır. Allah'tan o sık heyecanlanmazdı da çok yazı yazmamıştı. Sedat öyle her konudan heyecan duymaz.
Örneğin; Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki diplomasi trafiğinin anlamı üzerine filan heyecanlanabilir ve 8 gazete sayfası uzunluğunda makaleyi her gün yeni bir heyecanla yeniden yazabilir.
Cumhuriyet gazetesinde muhabirlik yaparken sabah yazmaya başladığı haberini gece yarısı filan tamamlardı. İşte bu yüzden ülkenin taşrasında oturan insanların tek bir tanesi bile Sedat Ergin'in ismini hiç duymamışlardır. Sedat bir tek İstanbul, Ankara ve İzmir'in şehir merkezlerinde tanınan bir gazetecidir."

Sedat Ergin'in huyu değişmeyeceği için, Hürriyet Gazetesi, Ergin için iki ayrı taktik kurmuş kafasında.
Onları da kaleme almış Serdar Turgut...

"Sayfa sayısı artırılamazsa Sedat'ın yazılarını ya tefrika olarak yayınlayacaklar, arkası yarın yöntemiyle her gün yazısının bir bölümü yayınlanacak ve yazının bir ay içinde sonunun gelmesi ümit edilecek. Veya Hürriyet her ay Sedat'ın sadece bir yazısından oluşan kalın kitabı kuponsuz olarak okuyucuya dağıtacak.
Bu denklemin Hürriyet tarafı. Hürriyet'te Sedat yazısı yüzünden büyük panik ve dehşet yaşanırken Sedat ise daha şimdiden yeni yazısı için hazırlanmaya başlamış."

Bakalım Sedat Ergin yazmaya başladığında makalesi Hürriyet'te nasıl yer alacak?
Hürriyet Gazetesi bu soruna nasıl çözüm bulacak?
Bulduğu taktiklerden hangisini uygulamaya koyacak?
Bekleyip göreceğiz...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar