MEDYA KÖŞESİ

'Hükümet BDP'yi kapatmaya hazırlanıyor!'

Taraf genel yayın yönetmeni "aynı yerinde vuruk izi olan bir arabaya aynı gün iki kez görürseniz izleniyorsunuz demektir" yazdı ve şoke eden iddiayı köşesine taşıdı

'Hükümet BDP'yi kapatmaya hazırlanıyor!'
GAZETECİLER.COM - Hükümet ve Ak Parti'den yapılan son BDP ile ilgili açıklamaları kaygıyla takip ettiğini yazan Taraf Gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, "Bunlar BDP'yi kapatıp, milletvekillerini de tutuklamaya mı hazırlanıyorlar" diye endişelendim.' yazdı.

"Ak Parti'nin BDP'yi hedefine koyduğunu" ileri süren Ahmet Altan köşesinde 'BDP'yle kozunu siyasette paylaşsın. Yenecekse, askerin silahıyla değil, kendi beyninin ışığıyla, projesiyle, yapacağı değişikliklerle siyaset sahnesinde yensin.' yazdı.

İşte Altan'ın 'BDP'yi kapatmaya mı hazırlanıyorlar...' başlıklı o yazısından çarpıcı bir bölüm:


"Önceki gün, Başbakan'ın başdanışmanı ve AKP milletvekili Yalçın Akdoğan, "Yasin Doğan"mahlasıyla Yeni Şafak'ta bir yazı yazdı.

BDP'yi ağır biçimde suçlayan ve tehdit eden bir yazıydı.

Yazıyı okuyunca, "bunlar BDP'yi kapatıp, milletvekillerini de tutuklamaya mı hazırlanıyorlar" diye endişelendim.

BDP PKK'NIN UZANTISIDIR

Dün de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hedefinde BDP olan çok ağır açıklamalar yaptı ve "BDP, PKK'nın uzantısıdır" dedi.

İstihbarat dünyasının içinden gelen ünlü yazar John Le Carré, "Casuslar dünyasında tesadüf yoktur" der, "aynı yerinde vuruk izi olan bir arabaya aynı gün iki kez görürseniz izleniyorsunuz demektir".

Siyaset dünyasında da pek tesadüf yoktur.

İktidar partisinden iki yönetici, iki gün arayla aynı partiyi "yasadışı işler yapmakla suçluyorsa"akıllarında pek de tekin olmayan bir şeyler var demektir.

(...) AKP'nin amacı "galip gelmekse" gitsin askerî garnizonda otursun; yok amacı "barışı" getirmek, eşitliği sağlamak, huzurlu bir ülke yaratmaksa, Kürtlerin siyasi nefes borusunu kesmesin.

Arınç'ın tarif ettiği biçimde Kürtlerin "eşitliğini" kabul eden bir düzen kursun ve gitsin Güneydoğu'da gönül rahatlığıyla Kürtlerden oy istesin.

BDP'yle kozunu siyasette paylaşsın. Yenecekse, askerin silahıyla değil, kendi beyninin ışığıyla, projesiyle, yapacağı değişikliklerle siyaset sahnesinde yensin."

 

Ahmet Altan'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR