MEDYA KÖŞESİ

Hrant Dink için can alıcı yazı

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, köşesinde Hrant Dink'in ölümünden sonra ailesinin mahkeme kapılarında süründüğünü, öldürenlerin ise serbest kalma olasılığından söz etti. İşte o yazı...

Hrant Dink için can alıcı yazı
GAZETECİLER.COM - Candaş Tolga Işık 4 yıl önce gazetesinin kapısında öldürülen gazeteci yazar Hrant Dink'in ailesinin mahkeme kapılarında adalet için mücadele ederken, katillerin salıverilme olasılığını köşesine taşıdı ve "4 koca yıl geçti! Sonuç ne peki?" diye sordu.

İşte Candaş Tolga Işık'ın o yazısı...

19 Ocak 2007 Hrant Dink öldürüldü.

19 Ocak 2011 Ogün Samast: Cinayeti işlediğinde 'çocuk' olduğuna karar verildi.
20 yıl hapsi isteniyor. En fazla 12 yıl alır bu da demek ki 5 yıl sonra serbest! Bu arada cezaevinde kilo aldı, sağlığı gayet iyi.

Erhan Tuncel ve Yasin Hayal: En iyi ihtimalle ağırlaştırılmış müebbet alırlarsa 30 yıl, müebbet alırlarsa 24 yıl yatıp çıkmalan lazım. Mehmet Ali Ağca'nın, Hizbullahçılann salındığı bir ülkede o kadar yatarlar mı, taktirinize bırakıyorum.

Rakel Dink:
Kocasının katilleri mahkeme salonunda onu da ölümle tehdit etti! En son 'Cumartesi Anneleri'nin eyleminde görüldü. Her fırsatta "Kocamı öldürenleri değil, öldürtenleri de bulun" diye haykınyor.

Arat Dink: Babasının ölümüne seyirci kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti onu vatani görevin yapmaya çağırdı! Arat seyirci kalmadı; askere gitti! Döndü. Geçen yıl babasının öjüm yıldönümünde dedi ki: "Eskiden avdık şimdi yem olduk"

Delal Dink: Babasının katillerini iki gün daha fazla cezaevinde tutabilmek için dava dosyasında iğneyle kuyu kazıyor.

Sera Dink: Babasının katillerine sordu: "Babamı öldürdünüz, şimdi kanınız daha mı temiz oldu." Katiller, mahkeme heyetinin önünde küfür ve tehditle cevap verdi.

Hrant Dink cinayetinin üzerinden bugün 4 koca yıl geçti! Diyorlar ki: "Bu 4 yılda Türkiye daha adil, daha demokratik, daha şeffaf bir ülke oldu." Sonuç ne peki?

Ölen öldü, kalan sağlar mahkeme kapılarında sürünüyor! Öldürenler mi?
En tuhafı da o... "Yasasın Türk Adaleti" diye bağırıyorlar
ÇOK OKUNANLAR