MEDYA KÖŞESİ

'Hizmet'e bu muamele reva değil'

Fehmi Koru, bugün ise köşesinde dünya medyasının özellikle de İngiliz medyasının Hizmet'e haksızlık ettiği görüşündeydi.

'Hizmet'e bu muamele reva değil'

Daha önce "Cemaat ile Hükümet arasında kavga var" iddilarını "ne münasebet" diyerek yorumlayan Star yazarı Fehmi Koru, savaşın alenileşmesi sonrasında ilginç bir yazı kaleme aldı.

Bugüne kadar Cemaat ve Hükümet arasında kavga yaşanmaması, eğer yaşanıyorsa "kol kırılır yen içinde kalır" tarzında sessizlikle aşılması gerektiğini ima eden Koru, bugün ise köşesinde dünya medyasının özellikle de İngiliz medyasının Hizmet'e haksızlık ettiği görüşündeydi.

İşte Koru'nun yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Meydana gelen gelişmeleri hayretle izlediğinizi biliyorum; peki dış dünyanın bizde yaşananları nasıl izlediğini hiç merak ettiniz mi?

Dehşetten açılmış gözlerle izliyorlar...

İngiliz Economist dergisinin radarında her zaman Türkiye ve Ak Parti hükümeti bulunur. Konuya ilişkin haberin başlığı bayağı manidar: 'Erdoğan - Gülen karşı karşıya, ikinci raund'...

Operasyon haberinin siyaset câmiasında ve finansal piyasalarda şok etkisi yaptığı belirtildikten sonra, dergi, bu gelişmeyi, Başbakan Tayyip Erdoğan ile 'Türkiye'nin en etkili dinadamı' dediği ve medyasını, okullarını, yardım derneklerini Pensilvanya kırsalından yönettiğini söylediği Fethullah Gülen arasındaki güç mücadelesine bağlıyor...

KORU'NUN YAZISININ TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ>>