MEDYA KÖŞESİ

Hizbullah TV kanalı kurmaya mı çalışıyor?

Fethullah Gülen ile ilgili tezleriyle tartışılmaya başlanan Habertürk yazarı Serdat Turgut, yazısında ilginç bir iddia ortaya attı.

Hizbullah TV kanalı kurmaya mı çalışıyor?
GAZETECİLER.COM - Fethullah Gülen ile ilgili tezleriyle tartışılmaya başlanan Habertürk yazarı Serdat Turgut, yazısında ilginç bir iddia ortaya attı.

"Hizbullah'a karşı Gülen" başlıklı yazısında Turgut, Hizbullah terör örgütünün Güney Doğu'da yeniden dirilmeye çalıştığını ve bunun için de bir televizyon kanalı kurmaya çalıştığını ileri sürdü.

İşte Turgut'un bugün köşesinde ele aldığı o sarsıcı iddia:

"Bölgedeki sorunların PKK teröründen ibaret olduğunu sananlar yanılıyor. Hizbullah bölgede tekrar canlanmak için uğraşıyor. Bir televizyon kanalı oluşturma projeleri bile var.

(Şimdi anladınız mı Gülen cemaatinin Kürtçe kanal açıyor olmasının önemini.) Bölge, çeşitli sivil toplum örgütlerinin (STÖ) ideolojik savaş alanı haline gelmiş durumda.

Yöre halkının vicdanını ele geçirmek için yapılan bir mücadele bu. PKK ve Hizbullah tam gaz gidiyorlar, AKP de mücadeleyi biliyor ama iktidar partisi olmasının dezavantajları da var (güvenlik meselesi).

Gülen cemaati, Hizbullah ve PKK'nın eğitim, kültürel faaliyetlerine alternatif olabiliyor bölgede. Unutmayalım ki Diyarbakır bir çocuklar kenti, 450 bin eğitim yaşına gelmiş çocuk var şehirde. Gülen cemaati resmi kanallar dışında eğitim konusunda başvurulacak en iyi STÖ bölge koşullarında.

Alternatifleri PKK veya Hizbullah çünkü. Kürtçe televizyon da devreye girince şiddet yanlılarına güzel bir cevap verilecek gibi. Bence AKP de bunu desteklemeli."

Serdar Turgut'un Habertürk'teki köşe yazılarını okuyabilirsiniz.
Yorumlar