MEDYA KÖŞESİ

Hıncal Uluç'tan Mustafa Balbay çağrısı!

"Mustafa'nın köşesi 580 gündür boş.. Aramızda anlaşıp bir, tek bir gün için köşelerimizi boş bıraktık mı mesela, protesto için. Hukuka sahiplenmek, Adalet'i yüceltmek için?"

Hıncal Uluç'tan Mustafa Balbay çağrısı!
GAZETECİLER.COM - Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugün Cumhuriyet'in eski Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın 580 günü aşan tutukluluk süresini köşesine taşıdı. Üstelik okurlarına meslektaşlarından, basından, medyadan dert yanarak...

İşte Hıncal Uluç'un köşesinden medyanın bir şey yapmayarak Balbay'ın cezaevinde kalmasına neden olduğunu ileri sürdüğü yazısından çarpıcı satırbaşları:

"Balbay, 2 yıldır yatıyor. Niye yatıyor, mahkum da olmadığı halde.. Çünkü tutuklu yargılanıyor.. Niye tutuklu? Delilleri karartma ihtimali mi var? Güldürmeyin beni... Peki kaçma tehlikesi mi? Mustafa'yı daha önce de içeri aldılar. Serbest kaldı, doğru işinin başına döndü. Kaçmaya teşebbüs bile etmeden.. Yani öyle bir şey de yok. O zaman niye tutuklu? Mahkeme Başkanı, yani yargıçlarının en kıdemlisi her defasında tahliye kararı verirken, öbür iki yargıç "Tutukluluğun devamı" dedikleri için."

BU MUDUR HUKUK BU MUDUR ADALET?

Geçen hafta Meclisi açarken konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Yargılamadaki gecikmeler tutukluluğu fiili mahkumiyete dönüştürmemelidir" derken işte tam da bunu kast ediyordu. Ediyordu ama, Balbay da yatmaya devam ediyordu.

YANLIŞLARIN BAŞ SORUMLUSU MEDYA

Ben bu ülkedeki tüm yanlışların baş sorumlusunun Dördüncü Güç Medya olduğunu söyleyip duruyorum.. Gene de söyleyeceğim. Bu ülkede gerçekten bir dördüncü güç olsa, Mustafa Balbay bugün özgür olurdu.
Ne yaptık biz bu ülkenin yüzlerce köşe yazarı olarak, hukuk adına, hem de meslektaşımız için..
Bir iki kez yazanımız oldu, görevini yaptığını sanan. Ama onlardan fazla, Balbay'ı yargısız infaz ve suçlu ilan edenler yazdı. Hukuksuzluğu savunanlar, adalet anlayışının içine tükürenler yazdı.
Bir meslektaşımızın şahsında dahi, köşe yazarları olarak, adalet adına birleşemedik.
Mustafa'nın köşesi 580 gündür boş.. Aramızda anlaşıp bir, tek bir gün için köşelerimizi boş bıraktık mı mesela, protesto için. Hukuka sahiplenmek, Adalet'i yüceltmek için?..
"Aydınlık için bir dakika karanlık"
dedik, bütün ülkede ışıklar söndü.
580 gündür susan Mustafa için bir gün biz sussaydık eğer?
Cumhurbaşkanını isyan ettiren, Meclis Açış nutku gibi önemli bir belgeye giren adaletsizliğe karşı ne yaptık?


Uluç'un köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR