MEDYA KÖŞESİ

Hıncal Uluç’tan, Karamehmet’e mektup

DigiTurk'un bugün mevcut 850 bin abonesine bir o kadar daha eklenmesi ve de şifre ücretlerine belli bir zamma tepki...

Hıncal Uluç’tan, Karamehmet’e mektup
GAZETECİLER.COM
“Ne mektubu?” mu…
“Beni danışman al” mektubu elbette…
Nereden mi çıkardık?..
Verdiği (alışıldık) nasihatten…
Öyle nasihat ki; isim vermeden “şunları kov, bunları al” tavsiyesi bir nevi…
“Örnek var mı?” diye sorarsanız çok…
Başta, “Erman Toroğlu, sonra Ersun Yanal ve iki Melih” var…
Sonra da diğerleri…
Hatta mevcut kadronun, (Şansal Büyüka dâhil) hepsi…
Buyurun okuyun bakalım bize hak verecek misiniz?.
 
Şimdi sıra Şansal'da..
 
Süper Lig ihalesi, kimsenin beklemediği bir fiyatla, DigiTurk'te kaldı. 321 milyon dolar.. Bir yıl da opsiyonlu olduğu dikkate alınırsa, bu Türk futboluna 1 milyar 600 milyon dolarlık bir kaynak akıtılması demek.
4 saat süren ihale maratonu boyunca, hemen bütün yorumcular, ihalenin çığırından çıktığını, bu rakamlarla, ne DigTurk'un, ne de Telekom'un kazanmasının mümkün olmadığını, her iki kurumun da yan şirketlerine yansıyacak etki ile zararı çıkarma hesaplarını yaptıklarını söylediler ve yanıldılar.
Bir şeyi hesaba katmadılar..
5 yıl içinde, 1.6 milyarlık bir katkı alacak Süper Ligin seyir zevkinin daha artacağını, Süper Ligin marka değerinin katlanacağını, bunun da ekranda maç izleme talebini çok yukarılara çekeceğini düşünmediler.
Kulüplerin eline geçecek para, bugünküne göre nerdeyse 2 mislinden fazla artınca, yapılacak transferler de paralel gelişmeler gösterecek. Daha iyi takımlar kurulacak, seyirciyi ekran başına çekecek yıldız isimler daha çok transfer edilecek.. O zaman DigiTurk'un bugün mevcut 850 bin abonesine bir o kadar daha eklenmesi ve de şifre ücretlerine belli bir zamma tepki gösterilmemesi doğal olacak..
İhaleyi başından sonuna kadar Las Vegas Dünya Şampiyonası'ndaki bir usta poker oyuncusu gibi hiç renk vermeden, sessiz, sakin ve güvenle götüren DigiTurk Genel Müdürü Ertan Özerdem, daha 10'uncu dakikada masadan galip kalkacağının sinyalini vermişti. Telekom temsilcisi, elindeki kağıtları anında belli eden acemi kumarbazlar gibiydi. Yenilmesi sürpriz olmadı.
DigiTurk'ü kutluyorum. İhaleyi kazandıkları için.. Türk futbolunun kalitesinin, Süper Ligin marka değerinin artmasına büyük katkıda bulundukları için..
Şimdi top Şansal Büyüka'da..
 
Biz burada bırakıyoruz ama asıl tavsiyeler bundan sonra…
Hem de “Top Şansal Büyüka’da” diyerek ve fakat Büyüka’nın asla yapamayacaklarını önererek…
Hıncal Uluç’un yazısının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar