MEDYA KÖŞESİ

Hıncal Uluç, Habertürk'ü neden uyardı?

Hıncal Uluç Habertürk'te gözüne takılan bir yanlışla ilgili parmaklarını çalıştırdı bugün. Doğrusunu anlattı ve Habertürk'ü uyardı!...

Hıncal Uluç, Habertürk'ü neden uyardı?

"Hukuk bilmeyen hukuk muhabiri olur mu?." diye soruyor Sabah'ın usta kalemi... "Bu ülke öğrenme özürlü.." diyen Hıncal Uluç "Masuniyet Karinesi" diye bir şey olmadığını bunun bir karine değil 'hak' olduğunu anlattı! Bu yanlışı kim mi yapmıştı? Haberleri ile övünen Habertürk gazetesi...

(...)
Oturdum anlattım.. Masuniyet, Dokunulmazlık demektir. Masuniyet karine değil, haktır. Vücut Dokunulmazlığı bir haktır. Bu yüzden işkence yasaktır. Karine, ispat yükünü karşı tarafa yükleyen hukuki durumdur.
Masumiyet, karinedir. İspat, itham edene düşer. Kimse masum olduğunu kanıtlama zorunda değildir. Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur. Bunun adı da Masumiyet Karinesidir.. Ma- su- mi- yet!..
Anladın mı Sibel Hürtaş kardeşim.. Ve de o sayfanın editörü Nurhan Fıratlı.. Sizin gazeteniz yazar değil, haberle satıyor. Fatih Altaylı durmadan ve gururla bunu ilan ediyor.. O zaman siz haberciler, çok dikkatli, çok özenli ve çok bilgili olmak zorundasınız. Tamam mı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar