MEDYA KÖŞESİ

Hıncal Uluç gazetecilik dersi verdi!

Valilik kararnamesini yazmış Hıncal Uluç.. Verilmeyen haberleri hatırlatmış ve soruyor; "Bu millet niye gazete alsın, geri zekalı mı?"

Hıncal Uluç gazetecilik dersi verdi!

Hani haksızda sayılmaz Hıncal Uluç... Dün belkide günün en önemli gelişmesi İstanbul Emniyet Müdürü Celalaettin Cerrah'ın görevden alınıp Osmaniye Valiliği'ne atanmasıydı. Ama ne Sabah'ta ne de Hürriyet'te bununla ilgili tek satır haber yoktu. Habertürk ve Akşam'da ise sadece atanma haberi var, 'yerine kim gelecek?' gibi ayrıntılar yer almıyordu...

Bu durumu gören Hıncal Uluç "bu ülkede gazeteler çok bile satıyor" dedi, "bu millet niye gazete alsın gerizekalı mı?" diye tepki gösterdi....

(...) Yani, bu ülkenin en büyük gazetelerinin Ankara büroları hava gazı.. İçişleri Bakanlığı'nda kaynakları yok.. Başbakanlık'ta kaynakları yok.. Köşk'te kaynakları yok.. Yahu Resmi Gazete'yi basan matbaada bir mürettip ayarlasalar, ondan öğrenirler.. O bile yok..
Kaynağı olmayan adam nasıl muhabir, nasıl gazeteci olur?..
İstanbul Emniyet Müdürü ataması gibi yıllardır gündemde olan bir olayı atlıyorsan eğer, sen nasıl gazetecisin ve senin gazeten niye satsın?..
İlle ki, bir ajans olayı yakalayacak. Bültene koyacak.. Hürriyet, Sabah, Milliyet, Vatan, Akşam, Haber Türk gibi "Dev(!)" gazeteler de o ajansın haberini alıp manşetlerine çekecekler.. Hepsi birbirinin ayni, bir yığın gazete(!) çıkacak ve satacak..
Yok yahu?..
Geri zekâlı mı bu millet Rauf!..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar