MEDYA KÖŞESİ

Hıncal o mankene nasıl sahip çıktı?

Sabah yazarı Hıncal Uluç, bir mankenin fuhuş suçundan gözaltına alınmasına çok sert bir soruyla tepki gösterdi!

Hıncal o mankene nasıl sahip çıktı?

GAZETECİLER.COM - Sabah yazarı Hıncal Uluç, fuhuş suçlaması ile gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan manken için bakın nasıl tepki gösterdi?

Uluç, olayda hem polisin hem de haber yapan gazetecilerin suçlu olduğunu öne sürdü ama çok çarpıcı bir de soru sordu: "Manken, erkeğin koynuna girip 4x4 cip, tektaş yüzük, bahçeli villa alırsa saygın, bin dolar alırsa, orospu mu oluyor, yani?"

İşte Hıncal Uluç'un Sabah gazetesindeki yazısı:

"Arkadaşlık ettiği ünlü futbolcuları sıralamışlar. Manken diye mesleğini de yazmışlar. En ünlü fotoğraflarını da güya yüzünü mozaikleyip basmışlar.. Sonra E.Y. demişler.. Yani ne sorumlu gazetecilik değil mi?. Bir tek Posta, adı açık açık yazmış. Hiç değilse kimseyi kandırmaya, aldatmaya teşebbüs etmeden..

Bu işin mesleki yanı..

Bir de hukuki yanı var..

Polisler, bir genç kızın fuhuş yaptığını öğrenip peşine düşmüşler. Telefonunu ele geçirmişler. Artık dinlemişler mi, bilmem. Aramışlar. 1000 dolara pazarlık edip evine gitmişler ve orada polis olduklarını açıklayıp gözaltına almışlar. Önce karakola, ifadeye.. Sonra savcılığa..

Savcı serbest bırakmış..

Ne yapacaktı?

Türk Ceza Kanunu'nda fuhuş diye bir suç yok. İsteyen vücudunu satarak para kazanabilir. Suç olan şey, beyaz kadın ticareti, fuhşa teşvik, fuhşa aracılık etmek, yani affedersiniz pezevenklik yapmak, pazarlamak, çete oluşturmak..
Kadın tek başına, erkekle buluşup sevişiyorsa, buna kimse karışamaz. Karışmıyor da..

Manken, erkeğin koynuna girip 4x4 cip, tektaş yüzük, bahçeli villa alırsa saygın, bin dolar alırsa, orospu mu oluyor, yani?"

Hıncal  Uluç'un yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar