Hem Hasan Cemal'e hem Milliyet'e çaktı
"Yazılarında daima bilineni, akla ilk geleni, çok orijinal düşünceymiş gibi yazan Hasan avamlığın popüler olduğu ve avam insanların yükseltildiği ülkemizin en parlak yazarı olabilir."
NE OLACAK BU MİLLİYET'İN HALİ |
"Beni hiç alakadar etmese bile arada bir 'ne olacak bu Milliyet'in hali' diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi." diyen Turgut, "Zafer Mutlu ekolü gazeteye geçince açıkçası umutlanmıştım, bir şeyler yaparlar diye. Ama olmadı. Gazeteyi her elime aldığımda tarihsel bir arşiv belgesi okuyormuş gibi hissediyorum kendimi. Milliyet ana gazetesiyle yaşamını 1972 yılında durdurmuş gibi, aynı hassasiyetler aynı tavırlar var. (...) Zafer Mutlu ekolünün yaptığı en iyi iş Cadde eki oldu. Cesur başladılar, iyi işler yaptılar ama son zamanlarda magazin haberlerinin rutinine teslim olmuş gibi gözüküyorlar. |
Bu cümlelerin ardından Hasan Cemal'in bugünkü yazısından örnek veren Turgut şunları yazdı:
"Bir teoriye göre insan 25 yaşına geldiğinde dört adet roman yazacak kadar deneyim biriktirmiş olurmuş, eğer bu teori doğruysa Hasan ya 25 yaşını atladı ya da bu yaşa henüz basmadı. Hasan aslında basımızın geneline hakim olan hastalığın bir örneğini oluşturuyor, banal olanı yazarak yazar olduğu sanan insanlarla dolu bu sektör, bir çoğu da büyük düşünür olarak kabul edilmeyi bekliyor. Durumları acıklı ama işi daha da cılkı yapan avamı çok seven bir ülkede bunlara 'büyük düşünür' diyenler de çıkıyor.
Hasan'da bu konuda özel bir yetenek de var. Daha önce de söyledim, futbol yazısını bile sıkıcı yapmayı başarmış bir insandır o. Demokrasi konusunda yazınca neler olacağına düşünsenize bir..."
Serdar Turgut'un MedyaTık yazıları için tıklayınız.