MEDYA KÖŞESİ

'Helin, Hülya'nın kızı' asparagası nasıl çıktı

Bunun da bir öyküsü var... Bizzat o haberi yapan gazetesinin yazdığı kitaptan aktaralım.

'Helin, Hülya'nın kızı' asparagası nasıl çıktı

Şimdilerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun basın danışmanı olan gazeteci Metin Eroğlu 'Asparagas' adlı bir kitap yazdı. Kitapta "medya haberlerinin gerçek hikayeleri" ni anlatıyor. Bu hikayeler içinde en ilginci ise kendisinin yaptığı Hülya Avşar asparagası...

İŞTE O ASPARAGASIN ÖYKÜSÜ

 "Hülya Avşar'ın yeni yeni şöhreti yakaladığı, dul olduğu anlaşılınca tacmın elinden alındığı yıllardı. Trabzon'un Sürmene ilçesine 'Üç Halka 25' adlı filmini çekmek için gelmişlerdi. Avşar, filmde başrolü Hakan Balamir'le paylaşıyordu. Sürmene, Avşar kızı sayesinde ilgi odağı haline gelmişti. Hülya Avşar'la bir röportaj da ben yapmıştım. Biz röportaj yaparken sürekli ortalıkta dolaşan, otelin lobisinde koşup oynayan, Emral Hanım'a 'anne' diye seslenen, henüz üç-dört yaşlarındaki küçük kız dikkatimi çekmemişti.

KIZI DİYE SUNMAK DAHA CAZİPTİ

Röportajı tamamlayıp, gazeteye döndüğümde, aklımı kurcalayan soru gün yüzüne çıkmaya başlamıştı. Bu küçük kız kimdi? O dönem magazin medyası, dul olduğu ortaya çıkan Hülya Avşar'ın çocuğu olup olmadığını sorguluyor, çocuğunu medyadan sakladığı iddia ediliyordu. Bu bir fırsat olabilirdi. Herkesin merak edip aradığı Hülya Avşar'ın kızını ortaya çıkarabilirdim. Sanat dünyası haberlerine bir asparagas da ben katabilirdim.
Küçük kızı, Hülya Avşar'ın kızı olarak sunma fikri cazip gelmişti bana.

İŞTE HÜLYA'NIN MERAK EDİLEN KIZI

En fazla başıma gelecek şey, bir açıklamayla yalanlanmak olabilirdi. Sonunda kararımı verdim ve uygulamaya koydum. Hülya Avşar'la söyleşiyi Karadeniz gazetesinde tam sayfa verirken, küçük kızı da ayrı bir haber yapmıştım. Haberi, "İşte Hülya Avşar'ın merak edilen kızı" diye vermiştim. Daha sonra bu haber ulusal medyaya yansımış, günlerce konuşulmuştu. Daha sonra Avşar, yaptığı açıklamayla bu hatanın düzeltilmesini sağladı.

[photos]

Bu olay, gazetecilik cehaletimden kaynaklanan bir hata olmasına rağmen, asparagas sayılabilecek ilk haberimdi. (Ali Eyüboğlu/ Milliyet)

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum