GÜNÜN MUHABİRİ

Hazal Özvarış

T24

Hazal Özvarış

T24 muhabiri Hazal Özvarış, yine bomba bir röportaj ile gündeme imzasını attı. 14 Aralık operasyonu ile gözaltına alınmadan önce, yıllarca köşesinden kavga ettiği Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'yı ziyaret edip destek veren Hürriyet'in eski başyazarı, Basın Konseyi'nin kurucusu ve CHP milletvekili Oktay Ekşi ile konuşan Hazal Özvarış çok çarpıcı sorularına bir o kadar çarpıcı yanıtlar aldı.

Ekşi'ye Zaman ziyareti dışında, Özgür Gündem'in bombalanması ve Kürt kökenli gazetecilerin öldürüldüğü 90'lı yıllarda Basın Konseyi başkanı olarak tavrını da sordu Özvarış, Ahmet Kaya'nın Magazin Gazeteciler Derneği gecesinde linç edilmesi sonrasında yazdıklarını da...

'Bombalandığında Özgür Gündem'e gitseymişim demiyorum' diyen Ekşi, 'Ahmet Kaya o yazıyı hak etti, pişman değilim' de dedi.

Özvarış'ın Ekşi'yi zorlayan sorularının üzerine sorduğu "Şu an yaptığımız sizi inciten bir sorgulama mı?" sorusuna aldığı cevaplar da dikkat çekici: 

Ekşi, "Hayır, başta sorma hakkınıza saygı duyduğumu söyledim." diyor ve Özvarış'a şöyle yanıt veriyor: İnşallah siz de en az 10 bin yazı yazarsanız ve yazdıktan sonra karşınıza sizin gibi genç gazeteci gelir ve size 22 sene önce yazdığınız yazının a harfinin neden b olmadığını sorar.

Bu çok çarpıcı röportaj ile Hazal Özvarış günün muhabiri olmayı haketti.

Deneme

ÇOK OKUNANLAR