MEDYA KÖŞESİ

Hastayı getirdi ya, parmak şart mı?..

Bilsem ki parmaklarım iyi olacak dünyanın bir ucuna gider diktirirdim. Ama doktorlar bunun garanti olmayacağını söylediler.

Hastayı getirdi ya, parmak şart mı?..
GAZETECİLER.COM
Bir gazete haberi bize bir Karadeniz fıkrasını hatırlattı…
Sevgili hemşerilerimizin hoşgörüsünü bildiğimiz için anlatmakta sakınca yok…
Temel ile Dursun inşaatta kalıpçı olarak çalışıyorlar…
Bir ara Dursun, Temel’in “yandum anam!” diye bağırdığını duyunca elindeki keseri bırakır koşar…
Görür ki Temel sol eli ile sağ elini kavramış, acı ile kıvranıyor.
“Ula n’oldi oyle?” diye sorar…
“Keseri parmağuma vurdim kopardim oni” der Temel
“Ula ne korkaysun?.. Ha oni tiktiruruz da uşağum” dedikten sonra Temel’i arabasına atar doğru, daha önceden adını duyduğu operatöre götürür.
Doktor, Temel’i operasyon odasına almadan önce Dursun’a döner:
“Kopan parmağı verin de yerine dikeyim”…
Dursun şaşırır…
Hastayu ketirdum ya, parmak şart midur?..”
Buyurun haberi okuyun lütfen…
 
Kopan parmakları başka bir hasta için İstanbul'a götürülen Trabzonlu Dursun Ayaz: Dolaptaki parmakları, o hastanın yakınları aldı. "Onlar benim" dedim, dinlemediler
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde kopan 4 parmağı, yanlışlıkla kendisi gibi parmakları kopan Hasan Aslan için İstanbul'a gönderilen Dursun Ayaz, parmaklarını alanların hasta yakını olduğunu iddia etti. Ayaz, "Onları uyardım. 'Aldığınız 4 parmak benim' dedim ama dinlemediler" dedi. Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde çalıştığı fabrikada iş makinesinde iki parmağı kopan Hasan Aslan ile Of'ta balık tutarken elindeki halatın motor pervanesine takılması sonucu 4 parmağı kopan Dursun Ayaz (65), önceki gün KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ayaz'ın dikilemeyen parmakları, yanlışlıkla diğer hastayla İstanbul'a gönderildi.
 
'ODADA PANİK HAVASI VARDI'
"Kimseden şikâyetçi değilim, takdir böyleymiş" diyen Ayaz şöyle konuştu: "Bilsem ki parmaklarım iyi olacak dünyanın bir ucuna gider diktirirdim. Ama doktorlar bunun garanti olmayacağını söylediler. Zaten ben de bu yaştan sonra bu acılara dayanamam. Götürülen hasta bağırarak, 'Parmaklarımı alın' dedi. Hastanın bir yakını da telaş içinde parmakları dolaptan aldı. Uyardım. 'Benim parmaklarımı aldınız' dedim. İş işten geçti. Hastane en azından kutulara isim yazabilirdi." Aslan'ı ameliyat eden Doç. Dr. Semih Tatta ise, hastanın parmaklarını kullanıp kullanamayacağının 10 gün sonra anlaşılacağını söyledi.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar