MEDYA KÖŞESİ

Hasan Cemal'den gecikmiş dershane yazısı

Konuyla ilgili yazmayı bu kadar geciktirdiği için, "artık yazıyı hiç olmazsa lafı eğip bükmeden yazmaktır doğru olan" diyen Hasan Cemal, bakın neler yazdı

Hasan Cemal'den gecikmiş dershane yazısı
"Bazen yazı gecikir." diyen Hasan Cemal'e göre "Dershaneler de böyle oldu. Günlerdir ortalık yıkılıyor, benim köşede tık yok. Kıbrıslı Türklerin bir sözü vardır, "Ayıp Allah için!" derler. Benim vaziyet de galiba öyle oldu."

Konuyla ilgili yazmayı bu kadar geciktirdiği için, "artık yazıyı hiç olmazsa lafı eğip bükmeden yazmaktır doğru olan" diyen Hasan Cemal, "Tayyip Erdoğan'la Gülen Cemaati -ya da kendi tercih ettikleri deyişle- Hizmet Hareketi arasında kavga var mı?" sorusuna net bir şekilde yanıt verdi.

İşte Hasan Cemal'in Gülen Cemaati ile Erdoğan arasındaki gerilimi ilişki için yazdığı yazıdan çarpıcı bölümler:

ERDOĞAN İLE CEMAAT ARASINDA KAVGA VAR MI?

"Tayyip Erdoğan'la Gülen Cemaati -ya da kendi tercih ettikleri deyişle- Hizmet Hareketi arasında kavga var mı?"

Hem de nasıl.

Ne zamandan beri?

Özellikle Gezi'den beri şiddetlenen kavga, hükümetin dershaneleri kapatma projesiyle kamuoyunda patladı, eski deyişle ayyuka çıktı.

Askeri vesayetin geriletilmesi, Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde aralarından su sızmayan AKP ve Cemaat, kadrolaşma, İsrail ile ilişkiler, Kürt sorunu ve PKK konularında karşı karşıya. Özellikle Gezi’den beri şiddetlenen kavga dershaneleri kapatma projesiyle ayyuka çıktı.

Peki Erdoğan'ın çevresinde Cemaat'le ilgili neler konuşuluyor? Cemaat neden kaygılı? Cemaat'te Erdoğan kaynaklı huzursuzluk hangi noktalardan doğuyor? Cemaate göre, hangi yönelimler askerdeki darbeci eğilimleri kışkırtabilir? Ve hükümetin dershaneleri yasaklama projesi doğru mu, itirazlar haklı mı? Benim cevaplarım aşağıda...

Hasan Cemal'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.