GÜNÜN MUHABİRİ

Hasan Cemal

T24

Hasan Cemal
GAZETECİLER.COM - Biliyoruz Hasan Cemal son zamanlarda bu köşede çok sık yer almaya başladı. Ancak biz de haklıyız.

70 yaşına merdiven dayamış bir "Gazeteci" Hasan Cemal. "Gazeteci" sıfatını büyük harflerle, üstüne basa basa yazmakta yarar var. 45 yıla yakın zamandır gazetecilik yapıyor. Kimi zaman Ankara Temsilcisi, kimi zaman Genel Yayın Yönetmeni, kimi zaman köşe yazarı ama her zaman muhabir ruhuyla yaşıyor.

Neredeyse her 10 yılda bir geriye bakıp, yaşamındaki ciddi kırılmaları gözden geçirip bilanço çıkarmasını bir yana bırakırsak, gazetecilik onun kimliğini belirleyen en önemli unsur. Bu yüzden hükümetin tepesi ile de kavga edebiliyor. Bu yüzden işinden de olabiliyor.

T24 internet gazetesinin kapılarını açarak cesaret gösterdiği Hasan Cemal, büyük ama öyle böyle değil, gerçekten çok büyük bir habere imza attı.

Türkiye'nin 30 yılına kanlı bir damga vuran savaşın bitiş sinyali verdiği şu günlerde PKK'nın sınır dışına çekilme kararını yerinde gözlemledi. (Hasan Cemal'in çekilme günlüğünü buradan okuyabilirsiniz.)

İşte bu müthiş gazetecilik başarısıyla da "kim ne derse desin" sadece günün değil, yılın gazetecilik bombasını patlattı.

ÇOK OKUNANLAR