MEDYA KÖŞESİ

Hasan Cemal hangi siyasetçinin ruh ikizi?

Hasan Cemal ve İdris Naim Şahin... Meğer ruh ikiziymiş... Biz demiyoruz Akşam yazarı Mehmet Ocaktan diyor. Peki bu nasıl oluyor dersiniz?

Hasan Cemal hangi siyasetçinin ruh ikizi?
İdris Naim Şahin'in bakanlıktan alındıktan sonra yaptığı açıklamaların her biri gündeme bomba gibi düştü. Akşam yazarı Mehmet Ocaktan, bugün bir gazeteciyle İdris Naim Şahin'i ruh ikizi ilan etti. O gazeteci kim mi? Hasan Cemal...

 İdris Naim Şahin ve Hasan Cemal'i ruh ikizi yaparken Hasan Cemal'i geçmişte yazdığı bir yazıyla vuruyor. Yazı elbette İdris Naim Şahin'le ilgili. 

İşte Ocaktan'ın o yazısı:

Şimdi nasıl bir liberal, kaç kuruşluk bir demokrat olduklarını daha iyi anlıyoruz. İyi ki 17 Aralık oldu. Bu vesileyle kimin nasıl darbe ateşiyle yanıp tutuştuğunu, kimin nasıl 
faşist hayallerkurduğunu çok net olarak görmüş olduk. 
Düşünün ki son yıllarda bize demokratlık satmaya çalışan Hasan Cemal (Gerçi onun ezelden darbeci olduğunu biliyorduk ama...) İdris Naim Şahin'le aynı safta... Malum Hasan Cemal veİdris Naim Şahin şimdi kol kola CHP için çalışıyor. 
Şu Allah'ın işine bakın ki, bu Hasan Cemal daha düne kadar İdris Naim Şahin'in ne işe yaramaz bir adam olduğunu anlatan zehir zemberek yazılar yazıyordu. Meğer onlar bir 'ruh ikizi'imiş... Aşağıdaki şu cümleler de gerçekten sahteymiş: 
"İdris Naim Şahin'in Taksim Meydanı'ndaki Hocalı Mitingi'nde, 'Hepiniz Ermenisiniz, Hepiniz Piçsiniz' pankartlarının altında yaptığı konuşmayı da unutmayın. 
Demokrasi diyorsak, bu ülkede yalnız asker sorunu yok, sivil sorunu da var. İşte cuk oturan örnek: 
İdris Naim Şahin kafası! 
Unutmayın, demokrasi bu kafaların da mutlaka sorgulanmasından geçiyor." 

Ha Hasan Cemal, ha İdris Naim Şahin ikisi de aynı kafa al birini vur ötekine... 
Kuşkusuz İdris Naim Şahin'le akraba olan başka demokrat(!) ve sosyalistlerimiz de var. MeselaÖmer Laçiner... Cuntacıları o kadar özlemiş ki Laçiner, "AKP seçimlerde yine yüzde 40'ın üstünde oy alırsa (...) artık demokrasi zemini dışında mücadele etmekten başka çare kalmıyor..." diyerek adeta İdris Naim Şahin'i bile aşan bir performans sergiliyor. 
Demek ki yıllarca yaşanan acı tecrübelere rağmen, ülkemizin kimi sol, liberal ve devrimcileri darbecilere kardeş ve yoldaş olan CHP'nin Kemalist paradigmasına geri dönüyorlar. Üstelik şimdi'Neo-vesayet' için yeni bir yol arkadaşları da var; Pensilvanya... Ne diyelim, şeytanları bol olsun... 
ÇOK OKUNANLAR