MEDYA KÖŞESİ

Hasan Cemal Erdoğan’daki güç kirlenmesini yazdı

Hasan Cemal T24'deki köşesinde bugün Başbakan Erdoğan'ın yaşadığını ileri sürdüğü güç kirlenmesini Zaman gazetesinin iki yazarınden uzun alıntılar ile yorumladı

Hasan Cemal Erdoğan’daki güç kirlenmesini yazdı
GAZETECİLER.COM - Hasan Cemal T24'deki köşesinde bugün Başbakan Erdoğan'ın yaşadığını ileri sürdüğü güç kirlenmesini Zaman gazetesinin iki yazarı Şahin Alpay ve İhsan Dağı'nın köşe yazılarından yaptığı uzun alıntılar ile yorumladı.

"Başbakan Erdoğan’ın yaşamakta olduğu güç kirlenmesi ne demektir? İktidar kibri ne anlama gelir? Bir başbakan demokrasilerde aklına eseni yapabilir mi?" gibi sorular soran Hasan Cemal şöyle devam etti yazısına:

"Ülkede barış süreci için düğmeye basmış olan bir Başbakan’ın toplumu geren, uçlara iten, kutuplaştıran tavırlar alması hiç hayırlara vesile olabilir mi?

Tayyip Erdoğan’ı sevenler, yakın çevresini oluşturanlar acaba ona gerçek düşüncelerini söyleyebiliyorlar mı? Yoksa bir resmi, bir de özel görüşleri mi var? Bu durum ‘Erdoğan korkusu’ndan mı kaynaklanıyor?

Erdoğan’ın AK Parti’si artık merkez partisi değil mi? Erdoğan toplum mühendisliği ile Menderes ve Özal’dan koptu gidiyor mu?

Bu soruların yanıtlarını iki yazıda bulduğumu söyleyebilirim. İki yazı da dün Zaman gazetesinin yorum sayfalarında çıktı.

Biri Şahin Alpay’ın imzasını taşıyor,  “Bu germe ve kutuplaştırma hayra alamet değil” başlığı altında. Diğeri İhsan Dağı’ya ait ve başlığında, “Erdoğan’ı seviyorsanız, ona gerçekleri söyleyin!” yazıyor.

Erdoğan’ın hallerini çok iyi yorumlayan bu iki yazının geniş birer özetini bugün köşeme alıyorum."

 

Hasan Cemal'in köşe yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.