MEDYA KÖŞESİ

Hasan Cemal 'cici gazeteciler'e seslendi

Hadi "üç beş kuruş"u yazmadınız, hadi "Önüne yatarım Reza"yı görmediniz, hadi HSYK Kanunu'yla yargının teslim alınması da ilgi alanınıza girmedi. Bütün bunları es geçtiniz, cici çocuk oldunuz...

Hasan Cemal 'cici gazeteciler'e seslendi

T24 sitesi yazarı Hasan Cemal, meslektaşlarına "Hadi "üç beş kuruş"u yazmadınız, hadi "Önüne yatarım Reza"yı görmediniz, hadi HSYK Kanunu'yla yargının teslim alınması da ilgi alanınıza girmedi. Bütün bunları es geçtiniz, cici çocuk oldunuz. Peki ya MİT Kanunu?.. Bunda da mı sessizlik? Buna da mı destek?" diye sordu.

İşte Hasan Cemal'in Eyy yandaşlar! Eyy cici gazeteciler! başlıklı yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Hadi, ‘Alo Fatih hattı’nı yazmadınız.

Hadi, bir telefonla haber attıran, gazeteci kovduran bir başbakan karşısında da sessiz kaldınız.

Hadi, internetin dilini kesmeye, internet özgürlüğünü yok etmeye kalkışan yasayı da es geçtiniz.

Hadi, ayakkabı kutularından ortalığa saçılan dolarları da önemsemediniz.

Hadi, evinde bilmem kaç tane demir kasa, para sayma makinesi ve 1 trilyon lira bulunan İçişleri Bakanı’nın oğluna da burun kıvırdınız.

Hadi, eve polis baskını sırasında, İçişleri Bakanı’yla oğlu arasında, (...) geçen konuşmayı da yazmak için takdire şayan bulmadınız.

Hadi, Reza Zarrab’ın “Hakkımda soruşturma var mı?” sorusuna, “Abicim sen rahat ol, vallahi böyle bir şey olursa, senin önüne ben yatarım ya!” cevabını veren bir İçişleri Bakanı hakkında da tek satır olsun yazmadınız.

Hadi, içinde yolsuzluk, rüşvet gibi münasebetsiz kelimeler geçen soruları Başbakan’a sormayacak kadar da cici çocuk oldunuz.

Hadi, HSYK Kanunu’nu da yazmadınız.

Hadi, HSYK Kanunu’yla yargının yürütme tarafından kuşatılıp adım adım teslim alınması da ilgi alanınıza girmedi.

Hadi, mahkeme kararını, savcı talimatını dinlemeyerek yolsuzluk soruşturmasını karartan polislere de “Olur böyle şeyler!” deyip geçtiniz.

Hadi, yargı bağımsızlığının da elden gidiyor olmasını seyre daldınız.

Hadi, HSYK üyelerinin Adalet Bakanı’nın memuru haline getirilerek, demokrasinin belkemiği olan kuvvetler ayrılığına ölümcül bir darbe indirilmesine de gözlerinizi kapattınız.

Hadi, Alo Fatih hattından Bahçeli’nin, Sarıgül’ün haberlerine sansür uygulatan Başbakan’ın önünde de boynu bükük kaldınız.

Hadi, Başbakan’ın “Bizim gündelik rutin telefon konuşmalarımızı yayınlıyorlar” diye yaptığı gerçekten şaka gibi açıklamayı da es geçtiniz.

Hadi, bütün bunları es geçtiniz, hadi bütün bu konularda tek satır olsun yazmadınız.

Peki ya MİT Kanunu?..

ÇOK OKUNANLAR