MEDYA KÖŞESİ

'Hanut haber' mevsimi açıldı!

Akşam yazarı Oray Eğin, "Herkes tetikte olsun, 'hanut' mevsimi açıldı" diye yazdı bugün köşesinde. İşte Hanut mevsiminin ayrıntıları.

'Hanut haber' mevsimi açıldı!
GAZETECİLER.COM - "Herkes tetikte olsun, 'hanut' mevsimi açıldı" diyen Akşam yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde medyadaki meslektaşlarına sert bir eleştiri yapıyor.

"Okurlar aman dikkat... Özellikle de gazetelerin eklerine, lifestyle yazarlarına... Yaz geldi ve bu yazarları özel bir rezervle okumanın zamanı. Zira 'hanut' mevsimi açıldı." diyen Eğin şöyle devam ediyor yazısına: 

"Medyada kendi aramızda gazetecilerin bedava oraya buraya götürülmelerine, bedavaya ağırlanmalarına, ardından da bedava ağırlandıkları yerlere övgü dolu yazılar yazmalarına 'hanut' diyoruz. Hatta bedavaya 'en uzağa kim gitti, en çabuk da kim döndü' listelerimiz bile var..."
HANUT HABER NASIL FARKEDİLİR?

Ardından da "hanut" haberleri ayırmak için okurlara ilginç önerilerde bulunuyor:

"Demem odur ki bu yaz bir ekte bir otel övgüsü, bir beach club abartısı, bir küçük otelin işletmecisi bir kadınla yapılmış bir röportaj, sahil kasabasında bir restoran hakkında bir izlenim, ekonomi sayfasında bilmem ne tatil köyünün Türk ekonomisine sağladığı katkı hakkında bir çakma analiz okursanız - bilin ki bunlar 'hanut' yazılarıdır. Bu yazıları yazanlar kalemlerini bir süreliğine kendilerini ağırlayanların emrine vermiştir..."

Oray Eğin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
Yorumlar