MEDYA KÖŞESİ

Hangi yüzle 28 Şubat'ı eleştirecekler...

Muhafazakar medyanın 28 Şubat'taki uygulamaları bugün tekrar ettiğini kaydeden Umur Talu "hangi yüzle 28 Şubat'a karşı çıkıyorsunuz" dedi.

Hangi yüzle 28 Şubat'ı eleştirecekler...
GAZETECİLER.COM
Gazete Habertürk yazarı Umur Talu, canlı yayında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Talu son günlerde kaleme aldığı medya eleştirilerine devam ederken muhafazakar medyanın da güç ve iktidar ile eski medya düzenine dayalı bir ilişki kurduğunu söyledi.

İşinden kovulan ve sansüre uğrayan gazetecilerin sorunlarının bütün toplumda karşılık bulduğunu söyleyen Talu, "normal bir insan da işsizlik tehtidi altında çalışıyor, o da ifade özgürlüğüne sahip değil" dedi.

Talu, Türk medyasında son yıllardaki değişimi yorumlarken güç dengeleri alt üst olsada medya düzeninde değişen bir şey yok dedi. Muhafazakar medyanın 28 Şubat'taki uygulamaları bugün tekrar ettiğini kaydeden Talu "hangi yüzle 28 Şubat'a karşı çıkıyorsunuz" dedi.

HAKİM GÜÇLER DEĞİŞTİ AMA MEDYA HALA AYNI MEDYA

"Medyada hakim güçler değişti, kartel medyası dağıldı ama özünde hiç bir şey değişmedi. Gazeteci olarak hakim güçle girdiğiniz ilişki önemlidir. O güç asker mi savcı mı farketmez. Bir gazeteci olarak bağımsız mısın değil misin? Tabii misin değil misin? O mu seni belirliyor yoksa mesleki değerler mi?... Namussuz olursanız, haber gizlerseniz, yalaka olursanız, gerçeği gizlerseniz birilerini linç etmeye kalkarsanız bu gazetecilik değil, subjetkiflik de değil, tabiri caizse adilik oluyor...

BAZI MUHAFAZAKARLAR HANGİ YÜZLE 28 ŞUBAT'TAN YAKINIYOR

"Geçmişte kurumsal bir hoyratlık vardı. Şimdide ise eskinin muhalif olan azınlıkta olan medya kurumlarının da aynı hoyratlığa düştüklerini görüyoruz. Yani bir farkı yok, neden bunları diğerlerinden ayrı tutacağım. 28 Şubat'ı hangi yüzle eleştirecek bazılar... 28 Şubat'ı eleştirebiliriz ama başka Şubatlar var şimdi. 2012'nin Şubat'ında siz kimsiniz, nereye aitsiniz, kimin adına konuşuyorsunuz? 28 Şubat artık mazide kaldı, bugün de var aynı durumlar... Biz bunları sorgulamadıkça gazetecilik ve insanlık yapmış olmuyoruz..."

ÇOK OKUNANLAR