MEDYA KÖŞESİ

Hangi gazeteciler tutuklanacak?

Kekeç, bildiğiniz türden bir gazeteci değilm dedi ve 28 şubat süreci için kendi kitabını önerdi...

Hangi gazeteciler tutuklanacak?
GAZETECİLER.COM - "28 Şubat postmodern darbesi bir yargılamaya konu olur mu? Bu kapsamda bazı gazeteciler de yargılanır mı?" tartışmasına Star yazarı Ahmet Kekeç de katıldı.

Kekeç sorunun yanıtını " Hemen söyleyeyim: Bilmiyorum" diye verdi ve ekledi:

"Haber kaynakları olan bir gazeteci değilim. 
Kulislere sızma yeteneğim yoktur. Haber amaçlı olarak şurda burada dolaşmam. (...) Denilebilirse, iyi bir gazetecide bulunması gerekli hiçbir hususiyete sahip değilim. Tecessüsüm, sadece “kişisel meraklarımla” sınırlıdır. Bunlar da, bir gazetecinin olmazsa olmazları arasında sayılan meraklardan değildir..

Dahasını söyleyeyim:

Bildiğimiz türden bir gazeteci de değilim. Çok şükür bir “gazetecilik başarısına” ve “haber atlatma becerisine” imza atmışlığım yoktur. “Sarı basın kartı” taşımam. “Başbakanlık Enformasyon Dairesi” filan gibi damgaların bulunduğu bir karta sahip olmayı zül addederim. Bir konseye, cemiyete, odaya, sendikaya, partiye, derneğe üye de değilim.

(...) 

Bildiğim şu:

28 Şubat sürecinde bazı gazeteler, “darbenin resmi yayın organı” gibi çıktılar.

Bazı meslektaşlarımız da, “darbenin tedvirine” memur yazıldılar.

İsim veremem...

Meraklısı, fakirin “Gazeteciyim Ama Tedavi Görüyorum” adlı kitabına baksın. İsimler resmigeçididir ve hangi meslektaşımızın darbenin neresinde durduğunu somut örnekleriyle açıklamaktadır.

Kekeç'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR