MEDYA KÖŞESİ

Halk 'Muhteşem Yüzyıl' kalksın istiyor mu?

Hürriyet yazarı Başbakan Erdoğan'ın sert bir tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili çok çarpıcı bir anketin sonuçlarını köşesinde yayınladı.

Halk 'Muhteşem Yüzyıl' kalksın istiyor mu?
GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın sert bir tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili çok çarpıcı bir anketin sonuçlarını köşesinde yayınladı. İşte Halk Muhteşem Yüzyıl için ne diyor? anketi için Yalçın Doğan'ın yazdıkları...

7 BİN DENEK İLE MUHTEŞEM YÜZYIL ANKETİ

Yalçın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın "Muhteşem Yüzyıl" eleştirisinden sonra Aralık ayının ilk günlerinde 42 il ve 206 ilçe ile bunlara bağlı mahalle ve köylerde 7 bin denekle Gezici Araştırma Şirketi  tarafından yapılan anketin halkın düşüncesini ilk kez ortaya koyduğunu yazdı.

KALKMASIN DİYENLER KALKSIN DİYENLERİN 3 KATI

 Anketin sorusunun dolaysız bir şekilde "Muhteşem Yüzyıl kalksın mı, kalkmasın mı?" olduğunu hatırlatan Doğan köşesinde rakamları şöyle açıkladı:

Kalkmasın, diyenler yüzde 70.9, kalksın diyenler yüzde 22.2. Fikri yok, yanıt yok, yüzde 6.9.

Doğan'ın açıkladığı rakamlara göre dizinin devamını isteyenlerin çoğunluğu kadınlar. Bir diğer ilginç durum da AK Parti'ye oy verdik diyenlerin içinde dizi kalkmasın diyenlerin oranı.

AKP'ye oy verenlerin yüzde 69.6'sı, CHP'ye oy verenlerin yüzde 80.1'i, MHP'ye oy verenlerin yüzde 71.4'ü, BDP'ye oy verenlerin yüzde 54'ü dizinin devamından yana.

Yalçın Doğan'ın köşesine taşıdığı Muhteşem Yüzyıl kalksın mı anketine dair rakamların tamamını buradan okuyabilirsiniz.