MEDYA KÖŞESİ

Hakan'dan Ahmet Altan'a Taraf soruları

Taraf ve hükümet gerilimi Ahmet Hakan'ın da gündeminde. Hakan, Gazeteciler.com yazarı Cenk Açık'ın yazısını refere ederek soruyor...

Hakan'dan Ahmet Altan'a Taraf soruları
GAZETECİLER.COM
Taraf gazetesinin hükümeti hedef alan sürpriz manşetleri medyada sayısız spekülasyona yol açarken, Ahmet Hakan da konuyu gündemine aldı. Hürriyet yazarı, Gazeteciler.com yazarı Cenk Açık'ın yazısından yaptığı alıntılarla Taraf'a çarpıcı sorular yöneltiyor.

Taraf'ın hükümete yakon yayın medya gruplarından matbaa ve dağıtım hizmeti aldığını hatırlatan Hakan, Cenk Açık'ın analizinde yer alan o soruları Ahmet Altan'ın dikkatine sunmuş:

"TARAF Gazetesi her durumda askere karşı, bazı durumlarda da Başbakan’a karşı dikduruş sergiliyor.
Özellikle gazetenin başındaki ismin yazıları, bir tür “rest çekme destanı” gibi. “Askere de posta koyarız, Başbakan’a rest çekeriz” türü fiyakalı yazılar...
* * *
Ama “Gazeteciler.com”da Cenk Öz (Doğrusu Cenk Açık olacak) imzalı bir yazıda verilen bir bilgi ve sorulan sorular, bufiyakayı bozacak cinsten.
Cenk Öz önce şu bilgiyi veriyor:
“Taraf Gazetesi bugüne kadar hükümetle yakın ilişki içinde olan büyük medya gruplarınıntesislerinde basıldı”.
Ardından da Ahmet Altan’a soruyor:
-  Taraf Gazetesi’nin matbaa işlerinden dolayı bu gruplara borcu ne kadar?
-  Bu borçları tahsil etmeye çalışan medya gruplarına karşı bizzat Ahmet Altan, Taraf’ınsürdürdüğü yayın politikasını bir pazarlık aracı olarak kullanmış mıdır?
-  Alacaklarını tahsil edemeyen medya gruplarına, ‘Bir el devreye girdi/Taraf’ın basımınıengelledi’ türü tehditlere yeltendi mi?
Bu soruların cevaplanması gerekiyor.
Çünkü bu sorular cevapsız kalırsa, Taraf Gazetesi’nin hükümet yanlısı medyayı, “Bizdenalacaklarınızı isterseniz biz de sizi ‘Taraf’ın basımını engelleyen karanlık el’ olarak ithamederiz” diye tehdit ettiği ithamı ortada kalmış olur."

Yazının tamamı için

Cenk Açık'ın analizini okumak için buraya tıklayın...
ÇOK OKUNANLAR