MEDYA KÖŞESİ

Hakan, adamlık sınavından kime pekiyi verdi?

İleride iyi bir sinema yönetmeni olup olamayacağını bilemem ama kabul etmeyelim ki adamlık sınavında yıldızlı pekiyi almış durumdasın.

Hakan, adamlık sınavından kime pekiyi verdi?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filmini ağır bir dille eleştirmişti.

Bugün köşesinden gönlünü alıyor Ahmet Hakan Mahsun Kırmızıgül'ün ...

"SEVGİLİ Mahsun kardeşim... Evvela mahsus selam eder, gözlerinden öperim... İşittim ki "Güneşi Gördüm" adlı filmin hakkında geçen gün yazdığım o çok ağır yazı bayağı bir ağırına gitmiş..." diyen Ahmet Hakan neden bu kadar ağır eleştiri yaptığını Mahsun'a açıklıyor.. Ardından "İleride iyi bir sinema yönetmeni olup olamayacağını bilemem ama kabul etmeyelim ki adamlık sınavında yıldızlı pekiyi almış durumdasın." diye ekliyor..

-(...) Haksız da sayılmazsın Mahsun kardeşim...

Başarmak için her şeylerini ortaya koyduğun biricik filmin hakkında, içinde "nefret" gibi çok ağır bir duygunun geçtiği bir yazı insanın ağırına gider.

Ama Mahsun kardeşim, yazı bu! Klavyede durduğu gibi durmuyor ki...

Bazen kıvam kaçıyor...

Bir bakıyorsun, pekálá "orta halli bir yapıt" deyip geçilecek bir film hakkında herkesler övgü yarışına girmiş... "Deha", "Oskar", "Dev", "Başyapıt" sözcükleri havalarda uçuşuyor...

Bu durumda bizim de kafamız atıyor tabii, dengeyi sağlamak için kıvamı kaçırıveriyoruz.

Neyse... Neyse...

Benim asıl söylemek istediğim şu Mahsun kardeşim... Sen belki sinema alanında bir "başyapıt" ortaya koyamadın ama bir sinema yönetmeninin filmine gelen eleştiri karşısında takınması gereken tavır konusunda çok şahane, çok harika, çok klas bir tavır koydun.

Sana gelip de "Ahmet Hakan senin filmini yerin dibine batırmış, ne diyorsun?" diye fitne çıkarmak isteyenlere, "Canı sağ olsun... Kendi görüşüdür" diyerek bir alicenaplık dersi verdin...

Kutluyorum seni kardeşim... İleride iyi bir sinema yönetmeni olup olamayacağını bilemem ama kabul etmeyelim ki adamlık sınavında yıldızlı pekiyi almış durumdasın.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar