MEDYA KÖŞESİ

Habertürk'ün sürmanşeti aydınları hedef gösterdi!

Habertürk gazetesi bugün bir olayı öyle bir duyurdu ki... Gazete bakın kimleri nasıl hedef gösterdi... İşte o şok sürmanşet...

Habertürk'ün sürmanşeti aydınları hedef gösterdi!

Habertürk gazetesi bugün bir olayı öyle bir duyurdu ki... Gazete bakın kimleri nasıl hedef gösterdi... İşte o şok sürmanşet...

"Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe" girişiminin öncülüğünde, 1915 yılında yaşanan olaylarda yaşamını yitirenler için 24 Nisan günü İstanbul Taksim'de bir anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Aralarında Ahmet İnsel, Cengiz Aktar, Baskın Oran, Ali Bayramıoğlu, Ferhat Kentel, Ufuk uras, Aslı Erdoğan, Lale Mansur ve Sırrı Süreyya Önder gibi aydınların da bulunduğu bir grup Ermeniler'e empati çağrısı metni yayınladı. Metinde, özellikle barış, birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekti.

Metin içerisinde hiçbir şekilde "soykırım"dan bahsedilmemesine rağmen Habertürk gazetesi bu haberi kışkırtıcı bir şekilde sürmanşetten gördü.

Habertürk'ün sürmanşeti ayen şöyle: TAKSİM'DE "SOYKIRIMI" ANACAKLAR...

Olaylarla, kavgalarla özdeşleşmiş "Taksim" adını özellikle başlıkta kullanan gazete, aydınların birlik beraberlik ve empati çağrısını da şaşırtıcı bir şekilde "Soykırımı Anmak"olarak niteledi.

Gazete, o bildiride imzası bulunan bütün aydınları, bazılarını spotlayarak, isim isim yazdı ve hedef gösterdi.

Habertürk'ün sürmanşeti, adeta milliyetçileri Taksim'de liberallerin karşısına dikilmeye davet ediyor. Gazetenin, 24 Nisan organizasyonunu zorlama bir yorumla neden kışkırtmaya çalıştığı ise merak konusu...

Anlaşılan Fatih Altayl'nın yönetinindeki Habertürk gazetesi kendine yeni bir misyon belirledi. Aydınları hedef göstermek gibi bir misyon bu.

Basınımızın geçmişinde de bu tür yayınlar yapan gazeteler vardı. Umarız Fatih Altaylı ve Gazete Habertürk'ün sonu onalar gibi olmaz. Çünkü bu gazeteler hala utanç duyularak anılıyorlar.

Bizden hatırlatması...

İşte Habertürk'ün o haberi...

Deneme

Sivilmedya

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar