MEDYA KÖŞESİ

Habertürk'ün 'kozmik arama' numarası!

Gazete Habertürk'ün bugünkü manşeti oldukça şaşırtıcı! Peki gazete bunu neye dayanarak yaptı?

Habertürk'ün 'kozmik arama' numarası!

Gazete Habertürk'ün bugünkü manşeti oldukça şaşırtıcı! Peki gazete bunu neye dayanarak yaptı?

Bugünkü Habertürk Gazetesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yapılan arama çalışmalarıyla ilgili ilginç bir haber var.

Haberde alttan alta devlet sırlarının ifşa edildiği, Türkiye'nin sır bilgilerinin ulaşılarbilir hale getirilmeye çalışıldığı, devlet sırlarının emniyetin eline geçirilmeye çalışıldığı vurgusu yapılarak bu arama çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerektiği vurgulanıyor...

İşte Habertürk'ün o haberinden bazı bölümler:

Devlet Sırlarını Kopyalattırmadılar

Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Cuma akşamı 19:30'da başlayan aramaların sabah kesintiye uğramasının ardından cumartesi akşamı yeniden başlaması TSK'nın çok gizli bilgilerinin bulunduğu tesiste yürütülen faaliyeti daha da gizemli hale getirdi.

Seferberlik Bölge Başkanlığı'nın tüm bilgisayar ve dökümanları CMK 125. madde kapsamında "devlet sırrı" ayrımı gözetilmeksizin incelemeye alındı.



Çok Gizli Bilgiler Var
Görevi Türkiye'nin işgaline yönelik olarak seferberlik ilan edilmesi durumunda yapılacakları önceden planlayıp bu koşulları hazırlamak olan Seferberlik Bölge Başkanlığı'nın cuma akşamından itibaren "çok gizli" dökümanları arasında komşu ülkelerin Türkiye'yi hedef alan planlarına yönelik istihbarat bilgileri, terör örgütlerinin faliyetlerine ilişkin raporlar, gayri nizami harp koşullarına yönelik eğitim planları yer alıyor.

Yetki Aşımı Yapıldı
Asker kökenli avukat Vedat Gülşen, Karargahtaki aramayla ilgili olarak, mahkemenin tahkikat dışı belgeleri de inceleyerek yetki aşımı yaptığını öne sürdü.

Bilgi sızdırılırsa Tahkikat Açılır
Mahkemenin elde edeceği bilgilerin kendi tahkikatının içeriğiyle sınırlı olması gerekir. Ancak mahkemenin burda diğer bilgileri de kopyalamak istediği iddia ediliyor. Bu Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atmaktır.

Habertürk Gazetesi'nin bugünkü haberi özetle bu şekilde. Haberde devlet sırlarına ulaşılmaya çalışıldığı, savcıların yetkilerini aştıkları, devlet sırlarının ifşa edildiği iddia ediliyor. Hatta bir adım daha öteye giderek bu sırların sızdırılma ihtimali üzerinde durularak emniyet ve savcılar hedef tahtasına oturtulmaya çalışılıyor.

Oysaki bu gazete de biliyor ki savcıların devlet sırlarına ulaşmak gibi bir niyetleri yok. Arama çalışmalarına savcılar katılmadı bile. Sadece 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan katıldı. Buradaki amaç devlet içindeki bozulmuş olan çarkı ortaya çıkarıp, onları tasfiye etmek olduğunu Fatih Altaylı'nın başında bulunduğu Habertürk Gazatesi de çok iyi biliyor. 

AKTİFHABER

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum