MEDYA KÖŞESİ

Habertürk'ün aldığı Ağca kararı

Habertirk TV'den ilginç Ağca kararı. Yiğit Bulut, TV kanalları ve gazetelerin Mehmet Ali Ağca koşuşturmasına dahil olmayacaklarını ilan etti.

Habertürk'ün aldığı Ağca kararı

GAZETECİLER.COM

Habertürk ekranlarında yayınlanan Sansürsüz dün akşam Süheyl Batum ve Doğu Ergil'i ağırladı. Yiğit Bulut'un hazırlayıp sunduğu programın açılışında Yiğit Bulut'un yaptığı açıklama yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor.

Bulut, TV kanalları ve gazetelerin Mehmet Ali Ağca koşuşturmasına dahil olmayacaklarını ilan etti. Habertük TV'nin Genel Yayın Yönetmeni olarak böyle bir karar aldığını söyleyen Bulut "Bir katilden bir kahraman çıkarma dinamikleri içinde olmayacağız" dedi.

Yiğit Bulut: Bugün Türk TV kanallarında bence vahim bir hata yapıldı. Biz de zaman zaman aynı hataya düştük. Rekabet adına biz de yer yer aynı hataya düştük. Sonuçta katil olan birini öldüren bir kişi söz konusu. Bu kişi topluma bir rol model gibi sabahtan beri sunulmaya başlandı. Öncelikle Mehmet Ali Ağca ile ilgili bir kararımız var. Ağca'ya dair haber değeri taşımayan hiç bir şeyi ekrana yansıtmayacağız. Oteline, peşine muhabir göndermeyeceğiz. Bir katilden bir 'kahraman' yaratma dinemiklerinin içinde olmayacağız. Bunu Habertük'ün genel yayın yönetmeni olarak söylüyorum. Milyomnlarca gencin bilinçaltına yanlış şeylerin aşılanmasına alet olmayacağız. Tabii Ağca, 12 Eylül'e giden yol ve sonrasına dair bir açıklama yaparsa olursa bunu ekranlarımıza yansıtırız.

[photos]

Doğu Ergil: Ağca konusundaki tavrınız nedeniyle sizi tebrik ediyorum ve katılıyorum. Biz katillerden kahraman yaratma geleneğini bir tek bu olayda yaşamıyoruz. Bu durum sadece Ağca olayında olmuyor. 'Kurtlar Vadisi' adlı dizinin başrol oyuncusunu polisler özel eskortla evine bırakmış. Teşkilatin işi değil. Oradaki polislerin işgüzarlığı. Benzer çok şey var. İnsan öldürmeye meşru bir teori giydiriyorlar bu dizi karakterleri üzerinden. Bu yanıyla kararınız fevkalededir onu söylemeliyim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum