MEDYA KÖŞESİ

Habertürk'te Van Savcısı'nı terleten sorular...

,2 şiddetinde sarsılan Van'ın Cumhuriyet Baş Savcısı Osman Nuri Güler Habertürk ekranlarında Yasemin Güneri'nin sorularını yanıtladı...

Habertürk'te Van Savcısı'nı terleten sorular...

GAZETECİLER.COM
7,2 şiddetinde sarsılan ve yaralarını sarmaya çalışan Van, Habertürk ekranlarının gündemindeydi. Yasemin Güneri canlı yayında Van Cumhuriyet Baş Savcısı Osman Nuri Güler'i ağırladı.

Deprem sonra gözlerin çevrildiği Van'da akıllarda yer eden bir soru da yıkımlardan sorumlu olanların hakettikleri cezayı alı almayacağı olmuştu. Savcı Osman Nuri Güler yargının bu konuda taşıdığı sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu söylerken yapılan hazırlıkarı anlattı. Güler, savcılık olarak çalışmalarını 15 gün içinde tamamlayarak dosyaları bilirkişilere göndereceklerini söyledi.

Yasemin Güneri, savcının daha önce Adapazarı depremini yaşadığını hatırlatarak 'o depremin sonrasında adalet tecelli etti mi sizce?' diye sordı. Van depremi için yapılan soruşturmaya dair iddialı yanıtlar veren baş savcı bu kez kaçamak bir cevap konuyu geçiştirdi. Güneri'nin 'Yargı Van depreminin sorumlularından hesap soracak mı?' sorusuna ise 'yargı hesap sormak gibi refleks göstermez hukukun gereğini yapar. Biz hazırladığımız dosyaları 15 gün kadar sorna yetkili kurumlara ve bilir kişilere göndereceğiz' dedi.