MEDYA KÖŞESİ

Habertürk'te kadın dayanışması!

Habertürk yazarı Amberin Zaman medya dünyasında kendisine destek olan kadınlara ilginç bir teşekkür yazısı yazdı...

Habertürk'te kadın dayanışması!
"İş dünyasında ve özellikle medyada kadınlarla ilgili yaygın bir kanı var: Kadınlar birbirlerinin altını oyar, birbirlerine kazık atar, çekemez." yazan Amberin Zaman "Öyle mi gerçekten?" diye sormadan edemiyor.

Yazısına "Yıllarca yabancı basında Türkiye muhabirliği yaptıktan sonra ilk kez yeni gazetem Habertürk'te kurumsal ortamda bulunuyorum. Tek tek saymadım gerçi ama sanırım Habertürk, kadın köşe yazarlarının en yoğun olduğu gazetelerin başını çekiyor." diye devam eden Zaman, Fatih altaylı ve Kutlu Esendemir'e de teşekkürlerini sunduktan sonra şöyle devam etti:

"Ancak teşekkür borcum olduğu biri daha var. Sevgili Ece Temelkuran. Hani okula ilk kez gelen ürkek ve yalnız çocuğu elinden tutan bir melek çıkar ya. Ece gazeteye ayak bastığım günden itibaren elimden tuttu. Köşesinden selamladı. İlk işlerimin arasında olan Kandil röportajımı övdü, moral verdi.

Hep birlikte yaşadığımız 10'uncu katta oda tahsisi yapılırken beni kaplanlar gibi savundu. Agatha Christie'nin meşhur dedektifi Mrs. Marple misali en güzel boş odanın izini sürdü. Bulunca da Fatih'e, o buğulu sesiyle "Amberin'e bu oda verilmeli" fetvasında bulundu. Oda benim oldu. Bu kez odama koltuk, gazete, zımba nereden istenir öğretti. En son da varlığından bir buçuk aydır haberdar olmadığım süper kafeteryamızla tanıştırdı. Allah razı olsun.

Günde bir öğün olsun taze sebze yiyorum artık. Ha bir de Ece'nin, "Seni televizyonda gördüm, ne kadar güzeldin" mesajları cebimden hiçbir zaman eksik olmadı. Evet, "Onun hırsı aslında vicdanının önünde koşuyor" diye karalamaya kalkan ama aslında çekemeyenlere tek sözüm var: Palavra, palavra, palavra."

Amberin Zaman
'ın, Ece Temelkuran'ın ardından Aslı Aydıntaşbaş,  Nagehan Alçı, Fadime Özkan, Belma Akçura ve Yasemin Çongar'ı da andığı yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar