MEDYA KÖŞESİ

Habertürk yazıişlerinde Taksim için kim ne dedi?

Habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, köşesinde gazetesinin yazıişlerinde yaptığı küçük anketi okurlarıyla paylaştı

Habertürk yazıişlerinde Taksim için kim ne dedi?
GAZETECİLER.COM - Sendikaların Taksim'de 1 Mayıs töreni yapmak istemesine Valilik tarafından izin verilmemesi ve ardından İstanbul'un sıkıyönetim uygulamasına benzer bir şekilde ulaşımının iptal edilmesi medyanın gündeminde.

Habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, köşesinde gazetesinin yazıişlerinde yaptığı küçük anketi okurlarıyla paylaştı. Gazetesindeki farklı görüşleri köşesine taşıdı. İşte o anketin yanıtları...

HAFTALAR ÖNCE YAZDIM

"Haftalar önce yazdım, "Taksim'in her tarafı delik deşikken, ben Taksim'e 100 metre mesafedeki işyerimden Taksim Meydanı'na ulaşmakta güçlük çekerken, yüz binlerce insanı Taksim'e toplamaya çalışmak doğru değildir. 1 Mayıs bu yıl Taksim'de kutlanmamalıdır. Taksim'de kutlama konusunda ısrar edilirse bunun arkasında iyi niyet yoktur" diye.

SEMERCİ ELBETTE TAKSİM'İ İSTEYECEKLER DEDİ

Ben böyle dedim ama Yavuz Semerci, "İşçiler Taksim'de kutlama hakkını yıllardır dayak yiyerek söke söke aldılar. Elbette Taksim'de kutlamak isteyecekler" dedi.
Bu da bir fikir elbette.

DÜN YAZIİŞLERİNDE MİNİ ANKET YAPTIM

Dün yazı işlerinde mini bir anket yaptım.

Doğan Satmış, "Ne var canım, isteyen istediği yerde kutlar" dedi.
Ayşe Özek Karasu, "Taksim'e ulaşmak mümkün değil. Orada kutlama mı olur. Seneye Taksim'de yaparlar. Bu yıl başka yerde yapılsın" fikrinde.

Genel kanaat de bu yöndeydi.

İstanbul Valisi de, Emniyet Müdürü de, onların bağlı olduğu hükümet de 2 yıldır Taksim'i işçilere açıyordu zaten.

Yani Yavuz Semerci'nin bahsettiği mücadeleyi işçiler, sendikalar kazanmıştı. Bir yıllığına Kazlıçeşme veya başka bir yer mağlubiyet olmazdı. Ama belli ki, sendikalar ısrar edecek ve yarın yine gözyaşları dökeceğiz.

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
fatih altaylı, habertürk, doğan satmış, yavuz semerci