MEDYA KÖŞESİ

Habertürk yazarı 'Kürt medyasına dikkat' diyor!

Tikit, "Şimdilik şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Kürt medyasının sürece yaklaşımı tam bir hayal kırıklığı" yazdı.

Habertürk yazarı 'Kürt medyasına dikkat' diyor!

Habertürk yazarı Özcan Tikit, HDP'nin çözüm sürecinde yol alabilmek için "itidali elinden bırakmayan" İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı yalnız bırakmaması gerektiğini ileri sürüp, "yerel medyayı dikkatle izlesinler" uyarısı yaptı.

Bir süredir kendisinin Kürt medyasını takip ettiğini, bu yayınlarda çözüm sürecinin yalan olduğu tezinin işlendiğini, PKK'nin bile provokasyon olduğunu söylediği eylemlerin yüceltildiğini ileri süren Tikit, "Şimdilik şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Kürt medyasının sürece yaklaşımı tam bir hayal kırıklığı" yazdı.

İşte Tikit'in köşesinden çarpıcı bir bölüm:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ağustos'ta sohbet ettiği HDP'lilerden bölgedeki gerilimin düşürülmesine destek vermelerini istedi. Birkaç gündür bölgeyi gezen biri olarak bu çağrıyı son derece önemli bulduğumu söyleyebilirim.

Bölgenin birçok noktasında alevlenmeye müsait gerilimler söz konusu. Kiminle konuşsam bu gerilimlerden bahsediyor, "çözüm süreci" konusundaki samimiyeti sorguluyor.

Manzara gayet net. Birileri sönmeye yüz tutmuş bu ateşi yeniden alevlendirmek için sinsice odun taşıyor.

Halihazırda Lice'dekine benzer vakalar yaşanmıyorsa bu büyük ölçüde İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın bölgeyi iyi bilmesinden ve itidali elden bırakmamasından kaynaklanıyor.

HDP de Âlâ'yı yalnız bırakmamalı. Böyle bir niyeti varsa, HDP'ye bir tavsiyem olacak. Yerel medyayı dikkatle izlesinler. Ben birkaç gündür öyle yapıyorum. Kürt medyasını takip ediyor ve bunun sokak üzerindeki tesirini sıradan vatandaşların nabzını yoklayarak anlamaya çalışıyorum.

Şimdilik şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Kürt medyasının sürece yaklaşımı tam bir hayal kırıklığı. Çözüm süreci alenen karalanıyor. Sürecin AK Parti'nin aldatmacasından başka bir şey olmadığı tezi itinayla işleniyor. Demokratik taleplerinin yok sayıldığına yönelik algı oluşturma gayreti fazlasıyla göze çarpıyor.

PKK yöneticilerinin de provokasyon olduğuna işaret ettiği heykel dikilmesi gibi eylemler tuhaf bir şekilde bu yayınlar eliyle yüceltiliyor.

Şimdi kimse bana "Bu tür yayınların ne önemi var?" demesin. Örgüte yakın medya dün olduğu gibi bugün de bölgede yoğun olarak takip ediliyor.

(...) Çözüm sürecinde atılan demokratik adımları bölge halkı gündelik yaşam pratiğinde hissediyor. Ne mutlu ki Kürt medyasının perdeleme harekâtı da değişimin görülmesini engelleyemiyor.

Lakin bu akla ziyan yorumlar, elini taşın altına koyan herkesi itham altında bırakıyor. Sürecin baş aktörlerinden biri olduğuna göre, itham altında bırakılanların başında da Abdullah Öcalan geliyor. Kendisi bahsettiğim yayınları takip edebiliyorsa, bu konuda ne hissediyor onu da merak ediyorum.

ÇOK OKUNANLAR