MEDYA KÖŞESİ

Habertürk Murat Bardakçı'yı takmadı

Hüsnü Mübarek'in açıklaması Habertürk ekranlarında Murat Bardakçı'nın itirazıyla ilginç bir çeviri tartışmasına konu oldu.

Habertürk Murat Bardakçı'yı takmadı
GAZETECİLER.COM
Mısır'daki halk ayaklanmasıyla koltuğu sallanan Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek dün akşam canlı yayında önemli bir açıklamada bulundu. Haber kanallarının canlı yayınladığı açıklama Habertürk ekranlarında ilginç bir çeviri tartışmasına konu oldu.

Murat Bardakçı, Mübarek'in medyada yer aldığı gibi 'aday değilim' demediğini iddia etti. "Göreve ilk geldiği zamanlara atıfta bulunarak 'zaten aday olmak istemiyordum' dedi. Şu an için aday değilim diye bir şey söylemedi kesinlikle." diyen Bardakçı şöyle devam etti: 

"
Tahrir Meydanı'nda bu kadar çok tepki oluşmasının sebebi de Mübarek'in ağzından bu sözlerin çıkmaması oldu. Arapça metnin tekrar incelenmesi gerekiyor" 

Bardakçı, hararetle çeviri hatası var dese de dünya medyası açıklamayı 'Mübarek aday olmayacak' başlığı ile duyurdu. İlginç olan Bardakçı konuşurken Habertürk de o açıklamayı alt yazıda ve son dakika spotunda 'Mübarek aday olmayacak' şeklinde yansıttı.

İşte o anlar: 



ÇOK OKUNANLAR