MEDYA KÖŞESİ

Haber programlar bıktırdı, öf dedirtti...

TÜRKİYE, haber kanallarının sayısıyla, dünyaya parmak ısırtıyor, her gün yeni haber kanallarıyla karşılaşıyoruz, çünkü ucuz, çünkü haberin gereğini yapmayıp, konuşma üretiyorlar!

Haber programlar bıktırdı, öf dedirtti...

Bu sözler Tercüman yazarı Tuna Serim'e ait... O Türkiye'deki haber kanallarında haber verilmesi yerine saatlerce süren yorumlardan rahatsız...

- (...) Aylardır birkaç konuya kilitlendik, seçim öncesi araştırma kuruluşlarının sonuçlarını tartıştılar, üstelik öne sürdükleri sonuçların tam tersi çıktı, hiçbiri tutmadı... Seçim sonrası yine seçim tartışıldı, ardından Obama gelecek diye konuşmalar başladı, Obama geldi-gitti, hâlâ konuşuyorlar. Dünyada haber kanalları haber veriyor, bizdeki gibi saatler süren yorumlar yok, bir olay olunca birileri birkaç cümle söyleyip işi bitiriyorlar; bizde haber yok, yorum var. Aynı konular, aynı isimler, saatler süren aynı sözler... Türkiye’nin haber programları için bir masa, birkaç koltuk ve birkaç isim yetiyor, aynı isimler oradan oraya giderek ahkâm kesmeyi sürdürüyorlar. Bunun adı kolaya kaçmak değil de nedir. Bu kanallar iflas etti, ben işim gereği mecburen bakıyorum, bakınca da “yeter” diye bağırmak istiyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar