MEDYA KÖŞESİ

Günün okunması gereken analizi

Akşam yazarı Deniz Ülke Arıboğan'dan çarpıcı bir analiz geldi. İşte günün okunması gereken analizi.

Günün okunması gereken analizi
GAZETECİLER.COM - Günün en çarpıcı yorumu üç kuşak istihbaratçı aileden gelen Akşam yazarı Deniz Ülke Arıboğan'dan geldi.

Akademisyen yazar Arıboğan, son dönemde tırmanan terörün perde arkasına derin bir bakış fırlatıyor... Sıraladığı 4 madde, bölgemizde sahnelenen oyuna ışık tutuyor.

PKK'YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI
YAPILSA...
Aydınlar silah bırakma çağrısı yapsın diye çağrı yapılıyor ya....
Deniz Hoca'da o bakımdan twitterda
bugün şunu yazdı:

PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılsa kabul ya da reddedecek muhatap kim? Öcalan he dese,Karayılan uyar mı?Karayılan he dese Bahoz Ok der mi?

Türkiye'de af çıksa Türkiye'nin küretleri dağdan inse, Suriyeli Kürtler he der mi? Dağdaki herkes he dese, şehirdeki örgütlenme he der mi?
Deniz Ülke Arıboğan'ın yazısının sonunda yaptığı tespit çok çarpıcı:

"Türkiye ne şart altında olursa olsun kendi Kürtleriyle barış ve huzur atmosferini tesis etmelidir. Zira süreç giderek kızışacak ve 'akıl' çok lazım olacak. Kavga PKK ile falan değil. Dünya Savaşı'nın ortasındayız."

BARIŞIN SEVİLMEDİĞİ GÜN

İşte Deniz Hoca'nın yazısından kısa bir bölüm:

"Barış'ın günün birinde bu denli sevilmeyen, lanetlenen bir kavrama dönüşeceği kimsenin aklına gelmezdi herhalde. Konuşa konuşa onu da tükettik. Şimdi başka bir aşamadayız. Savaş uçakları Kandil'i bombalıyor, devletin güvenlik merkezi toplantı üstüne toplantı yapıyor, savaş baltaları bileniyor.

Görünen o ki, durum giderek kızışacak. Sokakların da hareketlenmesi sürpriz sayılmaz. Umarım merkez, Esad'a benzemeyen yöntemlerle bu tür bir hareketlenmeye nasıl müdahale edileceğini de hesaplamaktadır. "


Deniz Ülke Arıboğan yazısının bu noktasından sonra Kürt sorunu ve PKK'ya dair derin bir analiz yapıyor. 4 madde halindeki analizi baştan sona çok önemli..
Okumak için Akşam'daki köşesine uğramanızı tavsiye ediyoruz: ...