MEDYA KÖŞESİ

Günün haberi dillere düşen evlilik sözleşmesi

Günün haberine Milliyet Gazetesi'nden Nedim Şener imza attı... Bu özel haber için Şener'i alkışlıyoruz...

Günün haberi dillere düşen evlilik sözleşmesi

GAZETECİLER.COM - Medyamızda muhabire gereken değer pek verilmez. Köşe yazarları kadar kıymetli, onlar kadar da kazanç sahibi değillerdir. Oysa gündemi belirleyen haberler de bilinmeyenleri ortaya döken araştırmalar da onların kalemlerinden ve özverili çalışmalarından akar...

İşte Milliyet muhabiri Nedim Şener onlardan biri...
Bugün yaptığı haberle tüm medyaya kapak attı.
Ana haber bültenlerinde de bu haberi göreceğimizden eminiz...

NEDİM ŞENER KİMDİR?
Nedim Şener, Milliyet'in ödüllü muhabirlerinden biri... Yazdığı  "Dink cinayeti ve istihbarat yalanları" kitabı nedeniyle hakkında 28 yıl hapsi isteniyor.

Nedim Şener, Cem Uzan ile Alara Uzan'ın evlilik sözleşmelerini bulup yayınladı...
Gazeteciler.com olarak bu özel habere imza atan Nedim Şener'i alkışlıyoruz...

İşte Şener'in bulduğu o evlilik sözleşmesi...

Ayrıldıkları belirtilen Cem-Alara Uzan’ın 12 yıl önce şirket anlaşması gibi detaylı bir evlilik sözleşmesinin ardından nikâh kıydıkları ortaya çıktı. Sözleşme, Alara Uzan’ın ihaneti durumunda geçerliliğini yitiriyor...

Önce sözleşme sonra nikâh

31 Ekim 1997’de New York’ta avukatlık bürosunda evlilik sözleşmesi imzalayan Cem Uzan ve Alara Koçibey beş gün sonra yani 5 Kasım 1997 günü Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde nikahlandı.

İhanette Alara Uzan hakkını kaybediyor  Cem Uzan’a ‘serbest’

Cem Uzan ve eşinin evlilik sözleşmesinde “ihanet” de tazminata bağlanmış durumda. Alara Koçibey Türk yasalarına göre zina yaparsa, evliliğin bitiş tarihine göre alacağı para haklarından vazgeçecek. Cem Uzan evliliğin ilk 5 yılında Türk yasalarına göre zina yaparsa Alara Koçibey’e ekstra 2 milyon dolar ödeyecek. Alara Koçibey nafaka isteme hakkından da sözleşmeyle vazgeçiyor. Boşanma 5. yıldönümden önce olursa ve birden çok çocuk doğmuşsa, Cem Uzan 5 yıl boyunca ev kirası için Koçibey’e her ay 5 bin dolara kadar ödeme yapacak. Evliliğin bitmesi durumunda ve çocuklar varsa: Cuma, cumartesi ve pazar geceleri Cem Uzan’la, diğer geceler Alara Koçibey’le kalacaklar.

EVLİLİK NE KADAR UZUNSA O KADAR PARA

10 yıl evliliğe 5 milyon dolar   
Sözleşmede ayrılık halinde, evliliğin süresine bağlı olarak ödenecek para tutarları ayrı ayrı belirlenmiş. Evliliğin bitmesi durumunda Alara Koçibey’in evliliğin bitiş tarihine göre alacağı para:
-  İki taraf 5 yıla kadar evli kalırsa    1 milyon dolar,
-  İki taraf 8 yıla kadar evli kalırsa ekstra        1 milyon dolar daha,
-  İki taraf 8 - 10 yıl arası evli kalırsa ekstra    1 milyon dolar daha,
-  İki taraf 10 yıl evli kalırsa ekstra   1 milyon dolar daha,
-  İki tarafın 10 yıldan sonra evli kaldığı her iki yıl için ekstra 1 milyon dolar olarak hesaplandı

İlk çocuğa 300 bin ikinciye 400 bin dolar

Sözleşmede ilk çocuğa kadar Alara Uzan’a yapılacak ödemeyle sahip olunan çocuklar için yapılacak ödemelerde hüküm altına alındı. Buna göre ayrıca yukarıdaki ödemelerin dışında Alara Koçibey evlilik sırasında:
-  İkilinin ilk çocuğunun doğumuna kadar her yıl 200 bin dolar.
-  İlk çocuğun doğumunun ardından yıllık ödeme 300 bin dolara çıkacak.
-  İkinci çocuğun doğumundan sonra 400 bin dolara çıkacak.
Ödemeler boşanma durumunda kesilecek. Bu ödemeler Alara Koçibey tarafından istenmiş ve Cem Uzan tarafından kabul edilmiştir. Bunun nedeni Koçibey’in ekonomik olarak kendi kendine yetebilmesi ve yatırım yapabilmesi ve boşanma durumunda çocuklarını destekleyebilmesidir. Boşanma olursa Cem Uzan’ın çocuklarına destek olması için Alara Koçibey’in yapacağı başvuruda, Uzan’ın varlıkları ve geliri ile Koçibey’e yaptığı ödemeler de göz önüne alınacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar