Gülten Kaya'dan Serdar Ortaç yanıtı
Serdar Ortaç'ın kısa süre önce yaptığı "özür konuşması" için, Gülten Kaya, "ben buraya ciddi şeyler konuşmaya geldim" yorumunu yaptı.
Gülten Kaya programda çözüm sürecinde MHP'nin ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tavrını, akil insanlar listesinde neden yer almadığını, Serdar Ortaç'ın kısa süre önce yaptığı "özür konuşması" için, "ben buraya ciddi şeyler konuşmaya geldim" yorumunu yaptı.
MHP lideri Devlet Bahçeli, son grup toplantısında "PKK'lıları kardeş olarak gösteren Tatar Ramazan, herkesi Abdurrahman Çavuş mu zannetmektedir" ifadesini kullanmıştı. Tatar Ramazan filminin müziklerini ise Ahmet Kaya yapmıştı. Devlet Bahçeli'nin sözlerine Gülten Kaya'dan çarpıcı bir yanıt geldi."PKK'lılar da MHP'liler de kardeştir" diyen Gülten Kaya, "Sayın Bahçeli keşke biraz Kürt edebiyatı okusa" ifadesini kullandı. Kaya, "Bir yurttaş olarak Devlet Bahçeli'den öneri bekliyorum. Kendisine sorum şudur, peki sizce yıllardır canımızı yakan bu işi nasıl çözeriz? Sayın Bahçeli acaba bu konuyla ilgili ne diyor?" değerlendirmesini yaptı.
"Ahmet Kaya'nın mezarını Türkiye'ye getirmek için erken" diyen Gülten Kaya, Serdar Ortaç'ın özrü için "Ciddi konuları konuşalım" ifadesini kullandı.
İMRALI'YA GİDEN HEYETTE LEYLA ZANA DA OLMALIYDI
İmralı'ya giden heyette Leyla Zana da olmalıydı. Niye olmadığının gerekçelerini bilmiyorum. Bu süreç yeni başladı. Daha sonrasında da umarız ki ilişkiler böyle sürer. Kürt siyaseti kendi içinde sağlıklı olarak karşılıklı gelip konuşabilirler. Olmalıdır elbette. Leyla Hanım'ın politik tecrübesi sahiden kıymetlidir ve ödediği bedel çok ağırdır. Tüm bir aile olarak hayatlarını Kürt halkının haklarına adadılar. Leyla Hanım bence bu sürecin her yerinde, fakat fazla görünür değil.
AKİL İNSANLAR LİSTESİNDE YOKUZ, BU BİR ŞEYİN ÖLÇÜSÜ DEĞİL
Akil insanlar listesi listesinde yokuz, bu benim açımdan bir şeyin ölçüsü ve kriteri değil. Zannediyorum ki sevgili Rakel (Dink) açısından da böyledir. Sonuçta 63 kişi ile sınırlanacaksa bu, İçinde biz olalım ya da olmayalım bunun dışında kalan o kadar çok insan var ki. Herkesin adayları var. Ben de tabi ki Cengiz Çandar ve Hasan Cemal başta olmak üzere bu konuda neredeyse uzmanlaşmış çok değerli insanın olmasını isterdim. Hepimizin adayları vardır kuşkusuz, ama sonuçta sayı bellidir. Bu grubun içerisindeki arkadaşların da dikkatli ve titizlikle seçildiğini düşünüyorum, ona inanmak istiyorum ve onların da iyi çalışmalar yapmasını çok gönülden diliyorum.
SERDAR ORTAÇ'IN ÖZRÜ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?
"CİDDİ KONULARI KONUŞALIM DERİM!"
Ben bir haber kanalına, biraz hayatın gündemini ve ciddi konuları konuşmaya geldim. Dolayısıyla ciddi konuşalım bence.
PKK'LILAR DA KARDEŞ MHP'LİLER DE KARDEŞ
Açıkçası maksadı ifade edememiş bir cümle olduğunu düşünüyorum. Herkesi Abdurrahman Çavuş zannetmek, herkesi zalim zannetmek gibi bir şey mi bu. Ayrıca PKK'lılar da kardeştir, tabi ki MHP'liler de kardeş. Bunu kendi içinde, kendi iliklerinde hissetmeyen, bunu sindiremeyen insanlar üzerinden hayat hastalanıyor biraz açıkçası. Sonuçta insanlık şemsiyesi altında duruyoruz, oradan bakarsak eğer; kardeşiz, evet. Politik yaklaşımlarımız, hayatı yorumlama biçimlerimiz, hayata baktığımız pencereler bize farklı manzaralar gösteriyor. Bu durumu değiştirmiyor ki. İnsanlık kardeştir sonuçta
MHP'YE OY VERİYORUM, AHMET KAYA'YI SEVİYORUM SÖYLEMİ NORMAL
Böyle çok MHP'li dinleyicimiz olduğunu biliyorum. Bu anormal bir şey değil ki. Çünkü sanat size ulaşırken orada bir tek duyguya bakarsınız. Sanatın sihri oradadır. Birleştiriciliği, bizi eşitleyen yanı oradadır.
AHMET KAYA ŞARKILARINI HERKES İÇİN YAPTI
Ahmet Kaya sahici, samimi, cesur, güzel şarkılar yaptı. Ve herkes için yaptı. O şarkıları dinledikçe iyileşeceğimizi düşünerek yaptı. Şarkıları dinleyelim, iyileşelim. Ahmet Kaya'nın politik bakışı falan çok saçma şeyler.
SAYIN BAHÇELİ VE MHP TABANI KEŞKE BİRAZ KÜRT EDEBİYATI OKUSA
İnsanlığın suç saydığı bir şeyler üzerinden varlık göstermiyorsa eğer, hepsini okumalıyız, bakmalıyız, öğrenmeliyiz. Sayın Bahçeli ve MHP tabanı keşke biraz Kürt Edebiyatı'na, Kürt şiirine, sanatına, şarkılarına, heykeline bir baksalar. Orada da bir halk var ve kültürü var. Ama siz o kültürü yok saydığını için işte neler yaşadık gördünüz. Şimdi biz o kültürü var kılalım ki bitsin bu savaş. Bu kadar basit bir formülasyon bu.
BURADAN BARIŞ ÇIKAR
Buradan barış çıkar. Fakat kendi haline bıraktığımızda değil. Katılımcı, zorlayıcı, motive edici olduğumuzda buradan barış çıkar.