MEDYA KÖŞESİ

Gülse Birsel Diyarbakır'daki 'sakat işler'i yazdı

"Kutsal mekânların, ibadethanelerin zarar görmesinin özellikle yapıldığını söylemenin başka bir manası vardır."

Gülse Birsel Diyarbakır'daki 'sakat işler'i yazdı

GAZETECİLER.COM - Diyarbakır’daki tarihi Fatihpaşa Camisi güvenlik güçleri ve PKK arasındaki çatışmada yandı.

Devlet kurumları Caminin PKK’nın açtığı ateşle yandığını açıklarken, HDP’den Figen Yüksekdağ ise havadan bombalandığını, yani devlet güçlerinin yaptığını iddia etti.

Tahir Elçi’nin “Burada çatışma olmasın” mesajı veren basın açıklaması ardından yaşamını  yitirdiği yer de yakınlardaki Dört Ayaklı Minare’ydi.

Hürriyet yazarı ve mizah yüklü dizileri ile gündemden düşmeyen Gülse Birsel bugün köşesinden "Kutsal mekânların, ibadethanelerin zarar görmesinin özellikle yapıldığını söylemenin başka bir manası vardır." dediği yazısında oldukça dikkat çeken satırlara imza attı.

İşte o yazıdan dikkat çeken bölümler:

Herhangi bir özel mülke, bir devlet dairesine, bir otobüse hasar verilmesiyle aynı şey değildir bu. Fevkalade tehlikeli bir konudur.

‘Camiyi bombaladılar, ibadethaneye ateş açtılar’ suçlamasını kim, kimin için kullanırsa kullansın, bu hassas sinir uçlarına dokunmaktadır. Ve fayda değil, zarar ve düşmanlık yaratır.

Bu işi yapmak alçaklık ve provokasyon, olayın üzerinde tepinmekse toplumdaki öfkeyi körüklemektir. Bu sinir uçlarında dolaşılmasın. Bunlar kamuoyu veya psikolojik destek yaratmak için kullanılmasın!

Bir ideoloji yanlışsa yanlıştır, bir grup teröristse, zaten teröristtir.

İbadethaneleri, kutsalları da bu pakete ekleyip nefreti, intikam duygusunu büyütmek sakat iş!

ÇOK OKUNANLAR